Šis ir franču aukstais deserts Parfē,ko varētu saukt arī par saldējumu.
Sastāvdaļas parfē:
200ml saldais krējums
100g Rasa klasiskais krēmsiers
2 olu dzeltenumi
60ml piens
ķiršu džems 4 kārtīgas ēd.k
ap 4 ēd.k cukurs
Pagatavošana:
Olas dzeltenumus samaisam ar 2 ēd.k cukura.Pielejam pienu,izmaisam un liekam karsēties uz mazas uguns.
Karsējam nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu līdz sabiezē,ap 10 minūtēm..(krēms var ātrāk sabiezēt,bet turpinam to karsēt,lai kārtīgi izkarsējās jēlu olu dzeltenumu piegarša,10 minūtes uz nelielas uguns man loti labi izkarsējas,krēmam nav ne mazākās piegaršas)
Ļaujam atdzist.
Saldo krējumu saputojam ar atlikušo cukuru un krēmsieru.Ieputojam atdzisušo vārīto krēmu un ķiršu džemu.
Sanāk biezs krēms,kas jau tagad labs baudīšanai,bet mēs turpināsim iesākto Parfē.
Krēmu saliekam traucņos un liekam saldētavā uz 3-5 stundām.
Izņemam no formiņām un pasniedzam.
Šis deserts mūsmājās ir topā,jo visiem garšo saldējums.Šādi gatavojam ar dažādām garšām un procesā vēl piedalās dēls,kuram ļoti patīk palīdzēt.
Maigs,krēmīgs,kaut arī saldēts,nav tik auksts kā veikala saldējums tiiko izņemts no saldētavas.
Ja parfē vēlamies spiest ar konditorejas šprici,tad jau pēc stundas to varam darīt,jo pēc 3-5 stundam būs pa cietu un būs jagaida līdz atlaižas.
Pasniegt var visdažādakajos veidos.Gan ar piedevām-svaigām ogām,ievārījumu,mērcīti,gan vafelē,gan bez nekā.
Projekts "Rasa. Tūkstoš recepšu noslēpums": trešais uzdevums
Liels paldies!
bet tik pat labi var arī nobildēt un nezimantot to sieru 🤣 ja gribas 100% būt pārliecinātam,tad jagatavo pašam vai jāpieprasa VIDEO recepte 😃
Ja ir KONKURSS tad vienmēr būs kāds NEAPMIERINĀTS.
Nu var jau būt ka kāds tā dara,es dalos ar receptēm jau sen un dalos tikai un vienīgi ar pārbaudītām.
izlasiet noteikumus un tad izsakiet pretenzijas.
" Lai piedalītos šī uzdevuma izpildē:
- izdomā deserta recepti, kurā viena no sastāvdaļām ir Rasas krēmsiers,
- jāiegādājas visas nepieciešamās sastāvdaļas,
- jāpagatavo pamatēdiens un jāatrāda mums tā pagatavošanas process un gala rezultāts,
- jāielādē fotogrāfijas kopā ar aprakstiem blogā vai FOTOblogā, izvēloties rubriku Sieviešu klubs un tagu Receptes, kā arī tagu Krēmsiers-Rasa-Tūkstoš-recepšu-noslēpums,
- norādi arī deserta nosaukumu un pēc iespējas precīzākas sastāvdaļu proporcijas."
P.S. Te konkursā ir žūrijā cilvēki,kam pašiem galva uz pleciem un,ja kaut kas nebūs pēc noteikumiem,domāju viņi to ņems vērā,kad apbalvos.
Šī recepte ir kā ideja,kā jau minēju būs svaigas idejas,pagatavotas svaigas receptes.manis pēc var neieskaitīt so recepti,vai kādu vēl konkursā,tas mani nesatrauc,kā dažu labu.
Un par fotogrāfēšanu nemanīju ka visiem produktiem jabūt nobildētiem.Tā notikumos gan nebija teikts.
Protams,bildēs tā nav,jo tad kad gatavoju ikdienā ne konkursiem,tad atsevišķi produktus nemēdzu bildēt un ja receptē tiek izmantots kaut kas cits,tad noteikt nemēdzu teikt pretējo.Iesaku tikai to,ko pati esmu izmēginājusi.
Tajā receptē tiek izmantots Klasiskais Rasas krēmsiers.
Jā,recepte ir bijusi jau laiku atpakaļ,bet šoeriz es vēlējos padalīties ar to,ka šajā receptē tiek izmantots rasas krēmsiers.Recepti gatavoju bieži,bet nevaru atļauties bildēt vienu recepti desmit reižu,tas par trauku.
Nesatraucies,būs arī svaigas idejas,svaigi gatavotas receptes.😉
Te jau tā kā izmeklēšana notiek.