Rasas gardais sacepums.

Rasas gardais sacepums.

03. Oct 2013, 17:01 saulux10 saulux10

Mmmm,man vēljoprojām siekalas saskrien mutē,kad pārskatu bildes,jo iznākums bija super gards.Doma pagatavot ko šādu ienāca prātā negaidīti.Lūkoju,kas ir mājās un saliekot visu kopā tikām pie gardām pustdienām.

Lai pagatavotu sacepumu,ko pasniegt pustdienās,mums būs nepieciešams:

*kartupeļi-3 gb

*burkāni-3 gb

*ķirbis-200g

*Rasas krēmsiers ar zaļumiem

*Cūkgaļas bekoniņš

*1 ola

*skābs krējums 3 ēdamkarotes

*sīpoli-3 gb

*eļļa

*dzērvenīte rotāšanai

*Rasas klasiskais krēmsiers.

Pagatavošana:


visus dārzeņus apstrādājam un sagriežam šķēlēs,bet ķirbi sarīvējam smalkās skaidiņās-rīvējam uz dārzeū rīves.

20131003162847-27409.jpg

20131003162945-14261.jpg

Kartupeļus kārtojam karstumizturīgā traukā,kas nedaudz iesmērēts ar eļļu.

20131003163105-89992.jpg

Pa virsu kārtojam burkānu šķēlītes.

20131003163240-62221.jpg

Burkāniņiem pa virsu liekam gaļas plāksnītes.

20131003163359-28075.jpg

Nākošajā kārtā liekam sīpolu šķēlītes.

20131003163501-90875.jpg

Šīs kārtas virspusē uzkaisam sālīti.

20131003163634-37612.jpg

krēmsieru sajaucam ar skābo krējumu,pievienojam olu,ķirbi un visu kārtīgi sajaucam.

20131003163822-43727.jpg

20131003163900-63123.jpg

20131003163927-35444.jpg

20131003164001-89421.jpg

Sagatavoto masu kārtojam uz sakārtotajām kārtām.

20131003164132-66122.jpg

No atstātajām produktu šķēlītēm satinam puķītes un saspraužam ar kociņiem,lai netinas vaļā,pēc tam liekam cepties uz 180 grādiem 40 minūtes,līdz sacepums ir gatavs.

20131003164539-98007.jpg

20131003164621-46221.jpg

sacepuma maliņā ievietojam dažus ķirbja un burkāna šķēlītes,kuras pievienosim mērcītei.

20131003164742-88655.jpg

20131003164852-36468.jpg

20131003164931-33672.jpg

Lai pagatavotu šo mērcīti:Sablenderējam 3 ēdamkarotes skābu krējumu,pievienojam tam saceptos ķirbīšus un burkāniņus,klasisko krēmsieru-2 ēdamkarotes un garšvieliņas-visu blendējam līdz iegūstam viendabīhu masu.

20131003164228-73783.jpg

 

20131003165338-13199.jpg

sacepumu kārtojam uz šķīvja,to maliņā kārtojam sagatvoto mērcīti,uz tās liekam sagatavotās puķītes,no kurām izņemam kociņus un rotājam ar kādu zaļumu vai veselīgu odziņu.

20131003165516-44420.jpg

20131003165602-51419.jpg

20131003165634-31064.jpg

20131003165717-93380.jpg

20131003165804-87161.jpg

20131003165843-74816.jpg

Nu pustdienas ir gatavas un varam sēsties pie galda,

Labu apetīti vēlot,

Baiba.

Projekts "Rasa. Tūkstoš recepšu noslēpums": otrais uzdevums

20130920141638-49845.jpg