Klāt ir rabarberu laiks un mūsu mājās tapa garšīga rabarberu plātsmaize.
Pagatavošanas bildītes gan no iepriekšējā gada.
Maizītei vajadzēs:
-1 glāzi kefīra;
- 2 glāzes miltu;
- 1 glāze cukura;
- 3 olas;
- 1 TK cepamā pulvera;
- 1 EK vaniļas cukura;
- 2 EK skāba krējuma;
- rabarberi;
- kanēlis.
Samaisā kopā miltus, cukuru, 2 olas, kefīru, cepamo pulveri un vaniļas cukuru, viendabīgā masā.
Masu noliekam atpūsties.
Nomizojam un sagriežam rabarberus.
Sakuļam atlikušo olu ar krējumu un cukuru.
Uzlejam mīklu uz cepampapīra, kurš ieklāts uz pannas.
Uzberam rabarberus.
Pārlejam sakulto olu ar krējumu.
Pārkaisām ar kanēli un liekam cepties sakarsētā cepeškrāsnī 220 grādos 30 līdz 35 minūtes.
Rabarberu plātsmaize gatava.
Rabarberu maizīte ir ļoti garda. Mūsu mājās tā pazūd ļoti ātri.
Labu apetīti!
Vēsma