Rabarberu laiks klāt - vāram rabarberu ķīseli

Rabarberu laiks klāt - vāram rabarberu ķīseli

19. May 2013, 16:28 veesma veesma

Sācies ir rabarberu laiks.

Tā kā tos var baudīt tikai līdz Jāņiem, tad izmantojam šo brīdi.

Vārīsim rabarberu ķīseli.

Liekam katlā vārīties ūdeni un tikmēr nomizojam un sagriežam rabarberus.

20130519160700-89852.jpg

Kad ūdens sāk vārīties ieberam rabarberus. Un es vēl pievienoju noskalotas rozīnes. 

20130519160939-49878.jpg

Pieberam pēc garšas cukuru, un vāram kamēr rabarberi mīksti.

Tad pielejam aukstā ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti, izmaisam un pagaidam, kad uzmet burbuli. Ņemam nost no plīts.

Ķīselis gatavs.

20130519161503-26772.jpg

Vārot ķīseli rabarberiem klāt var likt gan rozīnes, gan dažādas ogas. Vakar vārīju ķīseli  un pieliku atlikušās saldētās zemenes, ļoti garšīgi. .

Labu apetīti!

Vēsma