Rabarberu, citrona, kanēļa ievārījums, ļoti garšīgs un neparasts.
Ievārījumam nepieciešams:
- 700 g rabarberi;
- 400 g cukura;
- 1 citrona sula;
- 2 kanēļa standziņas;
- nedaudz kanēlis;
- nedaudz kardamons
Es garšvielas principā liku uz garšu, arī cukuru pēc garšas, jo recepte pašas.Ielejam katlā kādi 150 ml ūdens, uzvāram, pieberam cukuru, izkausējam un pieberam rabarberus, kanēļa standziņas un vāram līdz rabarberi gandrīz izjūk.Tad pielejam citrona sulu un pievienojam pēc garšas kanēļi un kardamonu.
Vāram līdz rabarberi izjukuši, mīksti.
Lejam izkarsētās burkās un aizvākojam.Šis ievārījums garšoja man vislabāk.
Jā sanāk tāds pašķidrs, bet manējie jau tāpat ir notiesājuši.