Pusgarās mežģīņzeķes.

Pusgarās mežģīņzeķes.

21. Feb 2013, 23:33 annijalise annijalise

Mana meita šogad dejo deju kolektīvā, tad nu vajadzīgas ir pusgarās mežģīņzeķes.

Es nolēmu tās uzadīt pati, savācos vajadzīgo informāciju un ķēros pie darba, nomērīju kāju...., nu visu kā vajag darīju, adīju adīju, unn sapratu ka nekam tas neder, tā zeķe par liela, tad nu ārdīju ārā un sāku no jauna.

Tātad 10 gadīgai meitenei ar standarta kājas lielumu zeķu pārim vajag kādus 100-150 g kokvilnas dzijas.

Darba gaita:

Uzmet 4 X 15 valdziņus, ada 5 rindas labiskajā gludajā adījumā. Vienu rindu ada, veidojot robiņu malu (divi valdziņi saadīti labiski, apmetums), 5 rindas labiski. Tad uz palīgadatas uzlasa uzmetuma valdziņu malas un saada pirmo valdziņu no darba adatas ar pirmo uz palīgadatas uzlasīto valdziņu. Šādi noada visu kārtu un veido atlocījuma malu ar robiņiem apakšdaļā.

Tad nākamo kārtu ada trīs labiski un trīs kreiliski valdziņus, jo zeķei es izvēlējos divus meģīņrakstus.

Cauro vīli-labiski saada divus valdziņus, veido apmetumu, trešo valdziņu izada labiski.'Tad nākamajā kārtā visu izada labiski, un aiznākamā kārtā vienu valdziņu izada labiski, tad veido apmetumu, un nākamos divus valdziņus saada labiski griezti.

Šo rakstu centos iekārtot zeķes centrā, jeb pa vidu.

Tulpīšu raksts- katrā 5. kārtā veido apmetumu, visus trīs valdziņus saada labiski, un veido vēl vienu apmetumu.

Tātad tad ka ir izveidoti robiņi, sāk adīt rakstus, abi šie raksti ir vienkārši, un es darīju tā ka tajā kārtā kur caurajai vīlei ir jāsaada labiski griezti, es arī tulpītēm veicu saadīšanu, tad nekas nejuka, un raksts veidojās gludi.

Kad bija noadīti apm.19 cm es veicu valdziņu skaita samazināšanu, jeb saadīšanu- saadīju divus kreiliskos valdziņus, jeb katrā kreilsko valdziņu trijniekā palika tikai pa diviem valdziņiem, raksta valdziņi palika nemainīgā daudzumā.

Tad turpināju adīt līdz bija jāveido papēdis, rakstus iekārtoju tā, lai priekšdaļā paliktu kopā 5 raksta joslas- divas tulpītes, viena caurā vīle, un atkal divas tulpītes, un noteikti divas kreiliskie valdziņi pa malām, pārējos valdziņus atstājot papēdim.

Kad izveidots papēdis turpināju virspusē adīt rakstu, pēdas apakšdaļā adot tikai gludi labiski,līdz bija jāveido purngala noraukums, to gan veicu tikai labiski adot.

Pašā augšdaļā, kur ir robiņi es ievēru gumiju, lai dejojot zeķe būtu tur kur tai jābūt, gumija vietā var izmantot arī atlasa lentu.

annijalise annijalise 22. Feb 2013, 20:15 bebriishi

domā valdziņus, nu tur jāskatās cik resna kāja, zem ceļa, tad jāuzada paraudziņš no tās dzijas ar adatām, un jāparēķina.

veesma veesma 22. Feb 2013, 15:58

👍😀