Pusdienas-"Eksotika"

Pusdienas-"Eksotika"

10. May 2013, 10:48 taschinka taschinka

Sastāvdaļas:

1.

125g gargraudu rīsi

2 ēd.k kokosa skaidiņas

1 ēd.k eļļa

šķipsniņa sāls

150 ml konservētu ananāsu sula

150ml ūdens

2.

300g vistas fileja

2 banāni

100g kausētais siers,klasiskais

kalnumētra 1/2 tēj.k

šķipsniņa sāls

citronpipari

ap 2 ēd.k kokosa skaidiņas


3.

1 maziņš cukini

1 mazā buņdžiņa konservēti ananāsi

kalnumētra 1/2 tēj.k

pipari

 

Pagatavošana:

Vistas fileju samaļam gaļas mašīnā,pievienojam sāli,kalnumētru,citronpiparus,izmīcam.

Folija gabalu iesmērājam ar eļļu,klajam virsū vistas filejas massu.

Pāri liekam kausēto sieru un banānus.

Rullējam kopā.

20130510104402-95525.jpg

 

Kārtīgi saspiežam kopā visas šuves,arī galos,lai siers netecētu ārā.

20130510104420-32625.jpg

 

Vistas ruleti apviļājam kokosa skaidiņās.Ietinam folijā un cepam cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 20 minūtēm.

Pēc 20 minūtēm atveram foliju un turpinam cept vēl 10 minūtes vaļēju ruleti,lai apbrūnē.

20130510104433-96834.jpg

 

Gatavai ļaujam nedaudz padzist,lai griežot siers netcētu.

20130510104448-98151.jpg

 

Kamēr cepas vistas rulete turpināju gatavot mērcīti:

Sagriežam pusšķēlītēs cukini.

 

20130510104503-36593.jpg

 

Uz pannas nelielā eļļas daudzumā uz vidēji lielas uguns cepam cukini ar pipariem un kalnumētru.

maisot apcepam 3 minūtes.

20130510104517-53743.jpg

 

Pievienojam pannā ar cukini 2 ēdamkarotes ananāsu gabaliņus un 4 ēd.k konservēto ananāsu sulu.

20130510104530-89447.jpg

 

Sautējam uz nelielas uguns zem vāka ap 6 minūtēm līdz cukini gatavi.

20130510104545-71157.jpg

 

Dažas cukini šķēlītes izņemam dekorēšanai,bet pārējo sablenderējam.Mērcīte gatava.

20130510104559-34903.jpg

 

Arī rīsus paspēju pagatavot kamēr vistas rulete vēl cepās.


Uz pannas uzlejam eļļu,uzberam rīsus un kokosa skaidiņas,sāli.

Maisot karsējam uz lielas uguns kādas 5 minūtes,vai līdz sāk smaržot pēc kokosa un skaidiņas sāk apbrūnēt.

20130510104616-90883.jpg

 

Pielejam ūdeni un konservēto ananāsu sulu,kopējam šķidrumam labi jāapsedz rīsus.

Uz mazas uguns zem vāka gatavojam ik pa laiciņam uzmetam aci vai šķidrums nav iztvaikojis pirms rīsi gatavi.Ja tā gadās pielejam vēl ūdeni.

20130510104630-26540.jpg

Gatavi rīsi,kad pēc garšas mīksti un šķidrums pilnībā uzsūcies.

Šādi uz pannas gatavoti rīsi vienmēr sanak irdeni,nelīp kopā.

20130510104645-49046.jpg

 

Šķīvī kārtojam rīsus,pāri šķēlītes cukini un ananāsu gabaliņus...

.....blakus mērcīte un šķēlītēs sagrieztā vistas ruletīte..

20130510104700-29692.jpg

 

Mērcīte ar piparotu saldumiņu........

20130510104722-54603.jpg

 

Rīsi viegli saldi,aromātiski,trakoti gardi....

20130510104737-26518.jpg

Ruletīte maiga,garda.....


Viss kopā saskanīgi,viegla,svaiga garša,.......

Piedalies graudaugu recepšu konkursā un tiec pie balvām no Weleda!

20130510102319-49911.jpg