Pusdienas ar svaiguma piesitienu.

Pusdienas ar svaiguma piesitienu.

10. May 2013, 17:09 taschinka taschinka

Sastāvdaļas:

Plaucēti un savvvaļas rīsi

mandeļu skaidiņas

pavisam nedaudz sāls


Baltā paprika 1kg

konservēta kukurūza mazā buņdžiņa

zaļie zirnīši kāda saujiņa

1 liels sīpols

3 kiplokdaiviņas

eļļa cepšanai

1 neliels burkāns

nedaudz sāls


vistas fileja,ņēmu 3 filejas katra ap 300g

konservēti persiki mazā buņdžiņa

svaigais siers fettaki 100g

mandeles 100g

pāris karotītes bezpiedevu jogurts

garšvielas pēc izvēles,bet sāli vistai neizmantoju

 

Katru vistas fileju starp diviem gabaliem pārtikas plēvēm saklapējam,bet pēc gatavošanas sapratu,ka manā gaumē tomēr samalta gaļas mašīnā nevis klapēta.Tā kā var gan tā gan tā.

Uzberam garšvielas,ņēmu garšaugu maisījumu bez sāls,tas tādēļ,ka siers pietiekami satur sāli.

20130510170509-26574.jpg

 

Apsmērējam ar sieru,kas nedaudz samaisīts ar bezpiedevu jogurtu,lai vieglāk klātos.

20130510170521-35956.jpg

 

Sagriežam persika pusīti šķēlītēs.

Kārtojam vienā maliņā uz filejas.

20130510170534-25446.jpg

 

Visu skaisti sarullējam,lai persiki ir viducī.

Apsmērējam foliju ar eļļu un ietinam tajā vistas ruletīti.

20130510170549-11145.jpg

 

Cepam ap 180 grādiem ap 30-40 minūtēm.

20130510170603-82596.jpg

 

Pa to laiku gatavojam rīsus.

Rīsus un mandeļu skaidiņas beram uz pannas,uzlejam nedaudz eļļu uz palielas uguns apbrūninam mairsot.

Pēc tam pievieojam ūdeni ta,lai rīsi kārtīgi nosegti un sautejam zem vāka uz nelielas uguns.Ja ūdens ātri uzsūcas,bet rīsi vēl pacieti,pielejam vēl nedaudz.

20130510170618-18586.jpg

Paralēli rīsiem gatavojam dārzeņus:

Uz pannas eļļā apbrūninam sasmalcinātu sīpolu un kiplokus.

Pievienojam sagrieztu papriku un uz rupjās rīves sarīvētu burkānu.Sautējam uz nelielas uguns zem vaka 10 minūtes.Pievienojam kukurūzu un zirnīšus,sautējm vēl aptuveni 5 minūtes,es pēc garšas.Beigās pievienojam nedaudz sāli.

20130510170702-90809.jpg

 

Lūk,gatavas,izsainotas ruletītes.

20130510170715-57148.jpg

 

Nedaudz padzisušas sagriežam šķēlēs.

20130510170729-30813.jpg

 

Pasniedzam darzeņus ar rīsiem un vistas ruletītēm.


Gatavojot šādās variācijās ēdienam klat neprasās sāls,kas manuprat pat loti labi.

20130510170744-88247.jpg

 

Pildīta vista ar sieru nav sausa,persiks piedot l;oti labu aromātu un garšu.

20130510170757-89907.jpg