Pu Erh tējas noslēpums

Pu Erh tējas noslēpums

16. Jan 2019, 16:11 Anettte_G Anettte_G

Kādu dienu darbā no kolēģēm izdzirdēju par Pu Erh tēju. Kolēģes ieteica, kā ļoti labu dzērienu, īpaši ziemas periodā. Tā uzlabo vielmaiņu, palīdz svara nomešanā. Protams, sieviešu ausīm to vien dzirdēt, kā efektīvāk atbrīvoties no liekiem tauciņiem:D

 

"Pu-erh tēju tradicionāli pagatavo no vecu savvaļas tējas krūmu lapām, izvēloties īpašus krūmus ar platām tējas lapām, kas ir sastopami Ķīnas Dienvidrietumos. Šādu krūmu pumpuri un jaunās lapas ir noklātas ar maziem baltiem matiņiem, un parasti ir lielākas kā pārējām tējas šķirnēm."

Eksistē divi Pu Erh veidi:
Šen vai Raw Pu Erh - zaļais, nefermentētais Pu Erh
Šu vai Ripe Pu Erh - melnais, fermentētais Pu Erh

Pirms iegādājos šo tēju, papētīju sīkāk tās iedarbību:

- piešķir mundrumu un enerģiju

- pazemina cukura daudzumu asinīs

- uzlabo vielmaiņu

- veicina notievēšanu

- antibakteriāla iedarbība

- noņem pārsātinājuma sajūtu pēc trekna ēdiena lietošanas

-atbrīvo organismu no toksīniem, jo darbojas kā aktīvā oglīte

- uzlabo ādas stāvokli u.c.

 

Tēju iegādājos "Barona tēja un kafija" t/c Spice, bet tā pavisam noteikti nav vienīgā vieta, kur šī tēja pieejama (pirku beramo, ap 6eur/100g). 

Pagatavošana:

Vienam cilvēkam pietiek ar 3 - 5g (1-1,5 tējk.) sausas tējas un 150-200 ml ūdens. Es iegādājos beramo tēju, bet presēto var lauzt ar rokām. Apliet ar 80-90 grādu karstu ūdeni. Kad tēja noturēta 10-20sek., iesaka šo tēju izliet. Tad vēlreiz jāaplej ar ūdeni un jānotur 1-3 min. Pirmajā baudīšanas reizē var paturēt 1min., lai saprastu tējas garšu. Vēlāk var eksperimentēt un pagatavot stiprāku. Kad krūzīte izdzerta, šiem pašiem biezumiem var uzliet ūdeni vēl kādas 2 x.

 

Pavisam noteikti varu teikt, ka "staigāšana uz wc" ir biežāka, kā arī vieglāk uzņemt šķidrumu nekā , dzerot "pliku ūdeni". Par vielmaiņas uzlabošanos vēl nevaru komentēt, jo tas noteikti nenotiek 1 nedēļas laikā. 

Lai labi garšo!

P.S. Šobrīd baudu darbā šo tēju. Man garšo pat bez kādiem saldinātājiem.