Psiholoģes Diānas Zandes sarunu vakars 21.aprīlī: kā mammai nesajukt prātā

Psiholoģes Diānas Zandes sarunu vakars 21.aprīlī: kā mammai nesajukt prātā

20. Apr 2020, 17:52 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Neziņa, bailes, bažas, prognožu trūkums, draudi, reāli zaudējumi- tas viss jau notiek pašreiz teju ikvienā ģimenē Latvijā, Eiropā, pasaulē, jo šī pandēmija nav tikai valstiska, bet pasaules aktualitāte un problēma. It īpaši cieš sievietes, jo nu uz viņu pleciem ir mājas dzīve un bērnu aprūpe 24/7! Kā mammai nesajukt prātā?

PIESAKIES SARUNU VAKARAM ŠEIT->>>

Psiholoģe Diāna Zande 21.aprīlī aicina uz ONLINE  lekciju un virtuālo sarunu vakaru katrai mammai savās mājās!

Mammām ir arī ļoti daudz jautājumu par to, kā tikt galā ar bērniem, kuri arī ar savu uzvedību spēj “izvest” jebkuru pacietīgāko vecāku, jo arī paši ir cietēji šajā neparastajā situācijā. Kā tikt galā ar sajūtām jaundzimušo bērnu mammām, kas izolācijas dēļ var nonākt pēcdzemdības depresijas stāvoklī? Ko darīt skolēnu mammām, kas uzņēmušās par daudz, bet tā arī netiek galā ar visiem “pienākumiem”? Mammas var justies izdegušas, nepilnvērtīgas, nedrošas un vienkārši ārkārtīgi pārgurušas! Talkā ar padomiem nāks psiholoģe Diāna Zande, kas 2 h lekcijā un sarunu vakarā centīsies salikt punktus uz “i”!

"Šobrīd viena no lietām, kas ir vajadzīga, tā ir savstarpēja sapratne, izjūta, ka neesam vieni, ka esam kopā," uzskata psiholoģe Diāna Zande.

Šis ir laiks, kad ir svarīgi izprast situāciju, kas sniegtu gan mierinājumu, gan atbalstu, gan idejas, ka neesam vieni šajā notikumu virpulī. Mēs esam nokļuvuši situācijā, kad vairs nevaram dzīvot tādu dzīvi kā līdz šim.

Lai gan bieži tiek piesaukta krīze, depresija un citi jēdzieni, nereti nav izpratnes par to, ko patiesībā tas nozīmē un kas notiek ar cilvēkiem dažādās stadijās.  Psiholoģe Diāna Zande savā praksē izmantojusi raižu un kreņķu saraksta sistēmu, ko var izmantot situācijās, kad ir prognožu trūkums par šodienu, rītdienu, nāktoni turpmāk. 

Zināms, ka šī situācija turpināsies vēl kādu brīdi, tāpēc ikvienam no mums būtu jāsaprot, kā samazināt izdegšanas risku, kā veselīgi izpūst tvaiku, lai gan... Daudzās ģimenēs tas pašreiz ir teju neiespējami- ir jāstrādā, mājās ir mazi bērni, attālinātā mācīšanās, ikdienas ķibeles. "Šis būs noteikti labs treniņš tiem, kuriem ikdiena norit kopā plecu pie pleca cieši kopā, jo, iespējams, tik cieši kopā kā pašreiz lielākā daļa ģimeņu nekad nav bijušas," atklāj psiholoģe. 

Diāna Zande aicina ikvienu sarunu vakara apmeklētāju nākt ar savām idejām, kas strādā ikdienā, veidojot tādu kā palīdzības lādi, kur sakopotos dažādas idejas dažādām dzīves jomām. Mazas idejas veido lielu kopumu, kas var palīdzēt izturēt šo krīzes laiku. 

Mēs nezinām, kurp aizvedīs šī pandēmijas situācija. Mēs nezinām, kāda būs mūsu ikdiena pēc mēneša vai vairāk. Visi pašreiz esma vienā laivā, vienā situācijā, izkāpuši no komforta zonas. 

Kas Tevi sagaida 21.aprīļa atbalsta sarunu vakarā:

- Informatīvā daļa - par bailēm, nedrošību, nestabilitātes sajūtu!

- Raižu un problēmu apzināšanās, iespējamo risinājumu meklēšana;

- Rūpju un ietekmju zonu sadalījums dažādām ikdienišķām ģimenes un globālām problēmām;

- Praktiski vingrinājumi un tehnikas, ko izmantot ikdienā, spriedzes mazināšanai, lai justos labāk;

- Idejas, kā kontrolēt dažādas situācijas un neļauties panikai;

- Atbalsta sistēmas loka izveides pasākumi;

- Dalīšanās personīgā pieredzē ar citām mammām;

- Atbildes uz visiem jūsu - mammu jautājumiem!

Kā pieteikties tiešraidei:

  • Aizpildi pieteikumu 
  • Saņemsi priekšapmaksas rēķinu uz savu epastu
  • Pēc apmaksas jāatsūta maksājuma uzdevums uz sandra.livmane@maminuklubs.lv
  • Saņemsi tiešraides linku savā e-pastā
  • Tiešraides laikā chatboxā varēsi uzdot savus jautājumus

PIESAKIES SARUNU VAKARAM ŠEIT->>>