Preces ģimenei

Preces ģimenei

22. Oct 2016, 15:41 laurlapa laurlapa

ĢIMENES BUDŽETS manā ģimenē ir neliels, jo galvenais pelnītājs šobrīd ir vīrs. Lielākā naudas summa aiziet rēķiniem, ēšanai, tad kaut kas tiek atlicināts arī izklaidei, ceļojumiem, apģērbam, apaviem, skaistumkopšanai vai neplānotajiem pirkumiem. Iekrāt kaut ko ir grūti un pat neiespējami. Ja, kādu mēnesi veiksmīgi tiek iekrāta kāda naudiņa, tad nākamajā mēnesī tā tiek iztērēta, jo vajadzību un nepieciešamību ir daudz. 

Esam taupīga ģimene, kas nav izšķērdīga, no daudz kā varam atteikties (nenopirkt kādu apģērbu sev, kādu mēnesi vēlāk aiziet pie friziera, utt.), bet ir svarīgas lietas uz kurām nauda netiek žēlota(bērniem jābūt paēdušiem un labi apģērbtiem, ekskursijas/pasākumi/izklaide, automašīnas uzturēšanas izmaksas, grāmatas/žurnāli, medicīna).

Dažreiz ar algu vien nepietiek, tāpēc tiek izmantots patēriņa kredīts, kurš iespēju robežās tiek atdots, cik ātri vien iespējams. Jo kredītos dzīvot tomēr nevienam nepatīk un procenti ir augsti. Tas tiek izmantots vairāk tādos gadījumos, kad nekādīgi savādāk nevar, piemēram, ja pēkšņi nepieciešams automašīnas remonts vai saplīst dators, telefons.

Lieli pirkumi manā ģimenē tiek pirkti ļoti reti. Tas tāpēc, ka lielus pirkumus nevaram atļauties. Lielus pirkumus galvenokārt veicam, kad saplīst vecā lieta. Nu, jau gandrīz desmit gadus nav mainītas istabas mēbeles, televīzors. Ledusskapis un veļasmašīna ir pirkta mazcenas pirms trīs gadiem. Datoram ir jau kādi 4 gadi. Nesen nopirku jaunu telefonu, jo iepriekšējais saplīsa. Eiroremonts arī nav taisīts. Līzingā preces necenšamies ņemt.

Lielie pirkumi galvenokārt tiek pirkti veikalā atlaižu laikā, internetā esmu pirkusi tikai tvaika slotu ar kuru esmu ļoti apmierināta.

Lielākoties mājsaimniecības preces esam pirkuši FarOn veikalā, bet mēbeles Gigant mēbeļu veikalā. Šiem veikaliem uzticos, jo tie ir lēti, vienkārši un labi. Datoru, telefonu iegādei patīk veikals Euronics, ja ne pirkt, tad vismaz izstaigāt pirms pirkšanas.

Protams, lielajiem pirkumiem skatos vai ir atlaides un pērku tikai ar atlaidēm vai, ja ir lēti tāpat bez atlaides.

Vienīgais MĀJDZĪVNIEKS mūsmājās ir suns - parasts bezšķirnes suns, kurš lielāko laiku pavada skraidot pa pagalmu un sargājot mūs. Protams, rej viņš vairāk nekā sargā. :) Ar suņu barības ēšanu viņš neaizraujas, jo vairāk ēd to, ko pusdienās gatavo viņa saimnieki un vēl gaļu, kaulus. Protams, suņu barība mūsmājās arī ir un ar to arī nedaudz papildinam viņa ēdienreizi. Galvenokārt, suņu barību pērkam lielajos iepakojumos veikalā Maxima (Darling, Chappi). Tā, kā mūsu suns vairāk ir āra suns, tad rotaļlietas viņam nepērkam, viņš pats prot atrast sev ar ko rotaļāties (kāds nokritis ābols, kastanis vai zara gabals). Tā ātri rēķinot, suns aptuveni kādi Eur 50 mēnesī izmaksā.

ĢIMENES GALVA mūsu ģimenē noteikti ir vīrs un es kā sieva noteikti - ģimenes kakls, kas to galvu groza. Svarīgos, nozīmīgos pirkumus ģimenē pārrunājam, sīkos pirkumus ne vienmēr (ja kaut ko lēti vai kaut ko interesantum vajadzīgu veikalā redz neskries taču uz mājām stāstīt, kamēr vairs veikalā nebūs un uzreiz zvanīt).

Ģimenē vīrietis apģērbu, apavus, higiēnas preces pērk pats, bieži man veikalā līdzesot un prasot pēc padoma, kas piestāv, kas labāk smaržo, utt. Dažus ķermeņa kopšanas produktus savam vīrietim esmu nopirkusi es pati, pērkot internetā, pēc kataloga (Avon) vai pērkot preces telemārketingā (piem. Pērkot preces, kuras piedāvā pa telefonu: Helvita Apotheke).

20161022153257-28530.jpg

Mēs higiēnas preces vīrietim parasti iegādājamies veikalos Drogas, Douglas, dažreiz lielveikalos Maxima, Rimi. Kā arī pēc kataloga: Avon. Apģērbu un apavus pērkam lielveikalos Riga Plaza, Spice vai Mols.

Mans vīrs novērtē jebkuru dāvanu. Parasti gan viņam dāvinu smaržas no Douglas vai Kolonnas veikaliem. Esmu dāvinājusi arī pulksteni, dāvanu kartes lielajos tirdzniecības veikalos, kā arī biļetes uz pasākumiem, koncertu vai teātri.

STARP MUMS, MEITENĒM RUNĀJOT, 

Kaut ko sev nopērku vismaz reizi mēnesī (piem.sejas krēmu, nagu laku, ķermeņa losjonu, utt). Tagad, kad ir bērni mazāk un daudz retāk pērku sev apģērbu un apavus. Neejot darbā, bet dzīvojot ar bērniem, var iztikt bez jaunām drēbēm un uzvilkt pagājušās sezonas apavus. Pie friziera gan man gribas aiziet reizi divos mēnešos, manikīru un pedikīru pati sev taisu, kā protu. 

Kosmētiku, smaržas, ķermeņa aprūpes lietas pērku - veikalā Drogas, Douglas, pēc Avon kataloga, telemārketingā pa telefonu Helvetia Apotheke, internetā kumi.lv, kur esmu iecienījusi izmēģināt Nāves jūras kosmētiku. Šampūnu un matu kondicionieri pirku Bio2You veikaliņā.

20161022153414-38182.jpg

20161022154129-38537.jpg

Apģērbu un apavus pērku lielveikalos Riga Plaza vai Spice.

Sievišķīgā vājība - lietas, ko gribas vienmēr iegādāties ir: skaistas somiņas, skaisti auskari, rokassprādzes un Desiqual zīmola drēbes.

20161022153503-77179.jpg

Preces zīmolam noteikti ir nozīme, jo tās preces parasti ir kvalitatīvākas, skaistākas, kaut arī dārgākas.

Savā garderobē revīziju veicu vismaz četras reizes gadā (sezonāli), kad arī cenšos papildināt savu garderobi ar jauniem apģērbiem.

Par kleitām - tās manā garderobē ir daudz, vairāk nekā svārki un vairāk nekā bikses. Kleita tas, manuprāt, ir ļoti sievišķīgi un man patīk izskatīties sievišķīgi. Kleitu varu pirkt gan internetā, gan veikalā, bet tādā gadījumā kleitai mani ir jāuzrunā, jābūt skaistai, sievišķīgai, neredzētai un tādai, kas nebūs citai mugurā. Tādā gadījumā cenai nav nozīmes. Man patīk un es pirkšu.

Ar Vaide produkciju esmu jau iepazinusies agrāk. Nezinu kā tagad, bet pirms vairākiem gadiem tirdzniecības centrā Origo bija Vaide veikaliņš, kurā toreiz esmu pirkusi sievišķīgu naktskreklu. Vaide man asocējas ar sievišķīgiem, kvalitatīviem un elegantiem apģērbiem. Tā tas bija toreiz un tā tas ir arī tagad, kad atkal ieskatījos Vaides produkcijā.

Ja, es laimētu Vaides dāvanu karti : es noteikti nopirktu kādu jaunu, skaistu naktskreklu.

20161022153718-60057.jpg

Ja es laimētu Dino Zoo dāvanu karti, es nopirktu barību un sedziņu sunim.

20161022153823-41546.jpg

20161022153926-51762.jpg

Ja, es laimētu Maxima dāvanu karti, es nopirktu lasi un to pagatavotu savai ģimenei.

20161022154008-43591.jpg