Plūmju drupačrausis

Plūmju drupačrausis

27. Aug 2014, 20:11 Banija Banija

Mūsu mājās vasaras izskaņa tiek svinēta ar dažādiem našķiem, kas gatavoti no plūmēm. Tai skaitā arī ar šo plūmju drupačkūku, kas mūsu mazajos un lielajos svētkos kļuvusi teju vai par tradīciju.

Jāteic, ka drupačkūka mūsmājās ir mīļa tādēļ, ka tās sastāvā nav tik ierastā "plātsmaižu" mīkla, kas tiek izmantota tik daudz un dikti, ka ir jau nedaudz apnikusi. Drupačkūkas lielākais pluss noteikti ir tās garša - sabalansēta līdz pēdējai niansei, jo tā nekad nav ne par saldu, ne skābu. Un, starp citu, ir vēl viens pluss. Kāds? Pēc kūkas gatavošanas nekad nav daudz netīru trauku, jo nav nepieciešams izmantot neskaitāmas bļodiņas, putotāju un citas uzpariktes.

Vai garšo bērniem? Robertam garšo drupačiņas, taču, ja gadās kāda skābenāka plūmīte, tā ar dāsnu roku tiek atdota vecākiem.

Banija Banija 28. Aug 2014, 08:16 Salamandraa

Ja runājam tādās paralēlēs, ēst nevar teju neko, jo arī Lv miglo, liek fungicīdus u.c. brīnumus, lai saglabātu ražas. Un ne jau katru dienu apēd pa 5 apelsīna mizām 😀

27. Aug 2014, 23:05

Izskatās gardi. Vkenīgi varu piebist, ka citrusaugļus apstrādā ar difenilu, un tapēc to mizas labāk kulinārijā neizmantot.