Pirkumi bērniem nezaudējot veselo saprātu

Pirkumi bērniem nezaudējot veselo saprātu

19. Oct 2016, 19:08 lauvinja lauvinja

Man ir divi bērni – vienam šobrīd ir 15, bet otram 9. Reizēm pieķeru sevi pie domas, ka bērni ātri izaug. Šķiet vēl tik nesen aktuāli bija ratiņi un pudelītes, pamperi, lai gan patiesībā tas bija gana sen.

Pati pirmā lieta, ko nopirku pirmajam bērnam, bija baltu kokvilnas bodiju dubultpaka ar apkaklīti un baltām rišiņām no H&M komandējuma laikā, aizskrienot līdz bodei sanāksmes pusdienslaikā un paliekot bez pusdienām. Bet tā gribējās sagādāt mazulei ko smuku!

Bērniem apģērbu pērku dažādās bodēs, bet iecienītākās ir H&M – tur varu atrast apģērbu abiem. Puikam drēbes visbiežāk vēl iepērku Reserved – patīk cenas un kvalitātes attiecība, īpaši atlaižu laikā, te parasti pērku arī zeķītes – nopērc piecpaku vai septiņpaku un uz kādu laiku miers! Atkarībā no situācijas, vajadzības un steidzamības apģērbi tiek pirkti arī Zara, Lindex, Maxima, C&A, interenetbodēs - Sportsdirect, George, Next. Meitai iecienītas bodes apģērbiem ir Cropp, House, Lindex, Sportsdirect. Mēdzu iepirkties arī humpalās.

Apavi tiek pirkti atkarībā no nepieciešamā apavu veida, izstaigājot visas bodes pēc kārtas. Tā ir lieta, ko nepieciešams mērīt. Šajā jomā mans atklājums ir tūrisma preču bodes – tur dabūjami ļoti labi brīvā laika apavi – ērti uzvelkami, izturīgi un tiešām mitrumizturīgi, un kas patīkami maziem sliņķiem, kam nepatīk šņorēt – arī tādi ar savelkamām aizdarēm.

Rotaļlietas mūsmājās vairs nav ļoti aktuālas, lai gan dažas rotaļlietas joprojām tiek iekārotas:

Lego – šo pērkam uz atlaidēm lielveikalos vai arī www.pirkumins.lv , kur ir vislielākā man zināmā Lego izvēle par vislabākajām cenām. Spēlēšanās ar Lego šobrīd norisinās jaunā pakāpē – būvējot dažādus konfekšu automātus - slēptuves.

20161019185824-63625.jpg

Būtu priecīgs būvēt Lego robotus arī mājās, bet pagaidām to dara vien pulciņā, jo sākumkomplekts vien maksā ap 300 eiro.

Bumbiņu trases – šīs arī joprojām ir cieņā, lai gan pamazām esošās zaudē aktualitāti un vajadzētu nomainīt pret sarežģītākām. Toties šis tiek būvētas no apmēram 3.g.v.. Forša un attīstoša rotaļlieta! Šīs vislielākajā izvēlē ir veikalā For Kidi – gan veikalos, gan Internetbodē.

20161019185901-16993.jpg

Te var paskatīties video.

Pacietību audzinoša nodarbe Domino run.

20161019190133-77380.jpg

Domino run video ieskatam (ne no mūsmājām gan).

Galda spēles – mūsmājās iecienīta laika pavadīšanas veids. Spēles parasti pērkam vai nu lielveikalā uz atlaidēm vai www.ludo.lv .

20161019190332-62191.jpg

Meitas mīļākais “rotaļlietu” veikals ir www.zimulisunota.lv un www.hobbyset.lv – tiek iemēģināti visādi interesanti flomāsteri – piem. hameleon flomāsteri, krāsas un zīmuļi. Ar puiku šobrīd gatavojamies Helovīniem un iemēģinām atstarojošo krāsu un veidojam spoku čiekurus, kuri spīd tumsā, plānā nokrāsot arī kādu žagaru bunti. Bet brīvā brīdī top viltotās vitrāžas.

20161019190407-54128.jpg

Zīmolu nozīme ir otršķirīga, svarīga ir preces kvalitāte, tāpēc labprātāk izvēlos veikalus, kuros nav bijušas problēmas ar nekvalitatīvas preces atgriešanu.

Preces pērku pēc nepieciešamības, ja zinu, ka ko vajadzēs, varu iepirkt atlaižu laikā, tāpat jau lēnām lūkojos pēc ziemassvētku dāvanām saviem un radu bērniem.

Ja bērnam ir konkrētas vēlmes, tad tās daru zināmas tuvākajiem radiem un citiem ciemiņiem, ja nav – lai ir pārsteigums. Uz ziemassvētkiem bērni, jā, jā arī vecākais, raksta vēstuli Ziemassvētku vecītim. Nu jau gan meita raksta vēstuli ziemassvētku vecīša mazajam palīgam.

Mantas un drēbes, kas labi saglabājušās atdodam tiem, kuriem tās noderētu. Arī šobrīd stāv kaudzīte atlasītu drēbīšu un mantiņu uz atdošanu. Tādas, kuras šķiet vairāk nonēsātas, ar kādu pleķīti un nodilušas – salieku maisā un uz nesu uz H&M – pretī saņemu 15% atlaidi kādai pilnas cenas precei.

No Bebi centra varētu iegādāties šo lēkājamo dzīvnieciņu kāda maza bērna iepriecināšanai Ziemassvētkos – manējiem bija līdzīgs un ļoti patika:

 

No bernusala.lv izvēlētos konstruktoru:

 

Vai

 

No veikala Lāčuks Lego Minecraft:

 Marble run trases iesaku no sirds visiem maziem zinātkāriem konstruktoriem - ir ko padomāt, bet nav tik sarežģīti, lai netiktu galā!