Pietiek... BOIKOTS Maximai!

Pietiek... BOIKOTS Maximai!

25. Nov 2013, 13:22 [BEZsaistē] Rasa Vītola [BEZsaistē] Rasa Vītola

BOIKOTS!!! ‪#‎maxima‬ ‪#‎zolitude‬
https://twitter.com/Rolmopsi/status/4049

Atminoties vīra grūtos darba laikus šī veikala noliktavās, to, ka viņiem (MAXIMA) svēts nav nekas zināju jau sen. NU sarunās ar vīru esam nonākuši pie secinājuma, ka kamēr cilvēki nerīkosies, tikmēr izmaiņu nebūs. Es nedošu vairs ne kapeiku šiem cietsiržiem un naudas rausējiem. Labāk pārmaksāju, iztieku bez atlaidēm. Pietiek.

26. Nov 2013, 20:01 Khodo

"Tantīt" - lūdzu nemāci citus kā dzīvot. Kopš esmu MK rakstu blogus par savu viedokli un dalos tajā ar citām, tas ka šoreiz tā tēma Tev netīk, nenozīmē ka jāmetas uzreiz apriet. Un to kāpēc es rakstu blogu Tev nesaprast. Cienīsim katra savu viedokli.

26. Nov 2013, 18:48

Un ne jau Tev vienai ir tik loti gruuti utt utt utt....mans viirs arii ir straadaajis darbaa,kur bija jaastraadaa virssstundas,Ziemassveetku dienaa liidz pat pasham vakaram....kaut bija mazs beerninsh maajaas,jaaskrien uz darbu,jo priekshnieks taa arii pateica- negribi,nestraadaa...
Taa ka- nav ko zheeloties,cik gruuti!!
Labaak veido savu dziivi no pozitiivaam lietaam nevis zheelojies publiski...

26. Nov 2013, 18:46 mazais91

Meiteniit!!!Tu jau pati esi sacepusies!!
Ja taa ir Tavas gjimenes nostaaja,tad prieksh kam taisi blogus un visai pasaulei staasti par savas gjimenes plaaniem,nostaajaam...utt???Tas tachu taa pa iistam nevienu neinteresee....taapat kaa tas,ko eedam vakarinjaas vai kaadas kraasas zekjes sodien velkam kaajaas....

Buutu labaak dziivojusi savu dziivi,nevis seedeejusi netaa un rakstiijusi pilniiigi nekam nevajadziigu blogu...kuru kaa pati tagad saki,raksti tikai sev..p[rieksh tam ir personiigaas dienasgraamatas....
Un nav ko gaidiit,ka Tev tagad visi glaudiis galvinju un teiks- redz kaads malacis!!!
Meiteniit- Tev veel loooti jaaaug!!!

26. Nov 2013, 17:39

Uhhh kā sacepušās 😃 NU lab. Pieņemsism ka daudzām no Jums tas liekās bērnišķīgi, amorāli, vai sazin kā vēl... bet tas jau nenozīmē ka es kādu aicinu tagad neiepirkties Maximā. Šis ir mūsu ģimenes protests pret šo iestādi, ja jau Jums daudzām tā neliekās, nu tad iepārkaties kā Jums tīk - nevien jau nespiež.
Žēl tikai ka varat gudri pamācīt, bet citus saprast - hmmm, tā gan laikam ir problēma...

Par manu vīru - kad viņš meklēja darbu 6 mēnešus un vienīgais ko varēja tobrīd dabūt bija Maxima, protams arī tas ka likās, ja nav izejas, tad jāstrādā vien būs. Tobrīd biju pirmā dēliņa gaidībās un tuvojās dzemdības - finanses saruka līdz minimumam. Tas lielākais šoks bija tad, kad ieraugot vīra algas lapiņu pleci saguma, jo saproti ka tiec mānīts. Pie līguma parakstīšanas stāsta ka virsstundas apmaksā, ka naktīs ir dubulta likme un tā, bet tad, kad saņem kontā naudu un saproti ka esi konkrēti čakarēts - tā nav priecīga sajūta. Turklāt tas, kā manipulē ar cilvēkiem. Vīra brālis arī strādāja Maximā - maizes nodaļā. Bij reizes kad viņam bij maisiem jāizpērk maize ar notecējušu termiņu, kura aizķērusies veikala plauktos vai noliktavās. Kaut arī noliktavas pārziņu kļūdas dēļ, tomēr - vieglāk nogrūst uz zemākajiem strādniekiem to atbildību - neesi laikus izlicis vitrīnās un viss, tagad pērc nost vai esi atlaists. Jā. Vīrs stāstīja kā viņa aci priekšā salātus jauc ar pliku (bez cimdiem) roku līdz elkonim iebāztu lielajās bļodās - sanitārie pārkāpumi tātad virtuvēs ir ik uz soļa. Pie noliktavas durvīm visi pīpē, lai gan teritorijā it kā to nedrīkstot, apsargi i nemaz nedomā aizrādīt, kur nu vēl vadība. Un cieņa pret cilvēku - zem katras kritikas.
Visskaudrāk bija tikko pēc dēļiņa dzimšanas, kad vīrma tās 10 dienas negribēja ļaut būt mājās ar mums - tuvojās valstssvētki un redz visiem esot jābūr darbā, jo uz svētkiem trīskāršojoties klientu daudzums veikalos. Svētku laikā darbā bija jāierodas 2h agrāk un bij jāpaliek pat 4h ilgāk kā parasti. Kad jautāja vai virsstundas tiks apmaksātas atbildēja apstiprinoši, bet galu galā viss bij savādāk. Decembra sākumā saņemot maiņu sarakstu un saprotot, ka visi Z-svētki būs tik trakā režīmā, vīrs saprata, ka tas ir pārāk pazemojoši un aizgāja pats. Par laimi nu jau drīz būs gads kā vīram ir labs un apmaksāts darbs.

Hmm - interesanti zināt par to - kad un kuram es esmu kait reizi teikusi ka ši veikals manuprāt ir ļoti labs??? Neesmu.

Par to karti - jā. Paldies karte man jau bij ļļōōōti sen. Kad vēl dzīvoju Jelgavā, tad tur uzcēla jaunu veikalu un tad tika tās kartes pa brīvu sviestas pakaļ. Tā arī pie tādas tiku un lietoju, jo likās, ja jau var skarāt papildpunktos naudiņu par pirkumiem, tad arī krāju. Arī Rimi karti līdzīgi ieguvu - kad svieda pakaļ pa brīvu - šaubos vai pirktu par 1-2Ls - pat nezinu kā tur ir.

Bet tas ka dažas te var tā gudri spriest - "TU jau noteikti nespēsi noturēties un pēc dažiem mēnešiem atkal tur iepirksies" - interesanti zināt - Jūs tik gudri mākat par visiem prognozēt ko, kur un kad viņi darīs?

Kopumā vien varu teikt ka katram ir sava izvēle un manējā ir šāda.

26. Nov 2013, 12:05

Juus te tik daudz runaajat par maxima mazajaam cenaam..nu miiljaas meitenes- nav taa,ka maximaa ir viss daudz leetaaks!!!
Pamperi pat internetaa atrodami daudz leetaak!!!(ja vien netiek lietoti pashi prastaakie,kuri diemzeel mazuliem nekaadu labumu nedod...)
Un par paartiku runaajot- loti reti esmu iegaajusi maximaa,jo nepatika man ne ieprieksh shis veikalu tiikls,ne veel jo vairaak-tagad- bet katru reizi,kad tur esmu bijusi ,esmu ''iegraabusies'' un izteereejusi daudz naudas pilniigi nevajadziigaam- it kaa leetaakaam- preceem....rezultaataa- ir naacies doties uz rimi un pirkt otrreiz sakariigaak 😀
Taa ka nepiekritishu,ka cilveeki apmekleeja maximu tikai taadeelj,ka tur bija leetaak...
Un piekriitu daudzaam maaminjaam,kas te rakstija,ka bloga autore lai pati tomeer paardomaa- vai tik tieshaam vinja nekad nekad vairs maximaa neiepirksies???

Ieprieksh staastot to,cik loti labi tur ir pirkt un tagad uzcept blogu,cik briesmiigs ir shis veikals...
Ja jau vispaar ir bijusi maximas karte,tas jau vien noziimee,ka bloga autore tur nav iepirkusies tikai galeejas nepiecieshamiibas gadiijumaa,bet pirkusi regulaari...
Un ja pieljaavi,ka viirs straadaa tik briesmiigaa vietaa,briesmiigos darba apstaakljos,kaadeelj kluseeji ieprieksh un vai Tev nebija zheel sava viira????

Peec kara visi gudri,balti un puukaini...

lauvinja lauvinja 25. Nov 2013, 18:54

Nedomāju, ka RIMI vai kāds cits tīkls ir labāks. Piem. Mego zolitūdē paaugstināja svecīšu cenas.... visi pār vienu kārti metami!

mazzaa88 mazzaa88 25. Nov 2013, 18:22

Un ko jūs darītu ja Maximas vietā būtu piemēram Rimi vai kāds cits veikals? Grieztu uz pusēm viņu iepirkumu kartes un vairs neietu tur iepirkties? Esiet par to padomājuši?

Misteria Misteria 25. Nov 2013, 17:23

Bet ja dzīvotu LV, tad visticamāk turpinātu tur iepirksties..
Bet ne jau tāpēc, ka patiktu, bet tāpēc, ka lētāk..

Misteria Misteria 25. Nov 2013, 17:16

Vīrs nostādījis mani fakta priekšā...
Kad būsim LV vai LT, neapmeklēsim Maxsimas veikalus, principa pēc...

Bet es salasoties info no celtniekiem, par katru cenu izvairīšos no pārvietošanās pa Dienvidu tiltu un savu kāju jaunajā bibliotēkā nesperšu...
Nav ko izaicināt likteni..

cecii cecii 25. Nov 2013, 14:55

Meitenes, neapvainojaties par manu viedokli, bet man lasot šo šķiet, ka es zinu, kādēļ latviešiem tik štruntīgi klājas. Tādēļ, ka visi čìkst un sūdzas - Maxima un Rimi slikti, noliktavā smagi jāstrādā utt. Katrs dzīvo tādu dzīvi, kādu ir pelnījis. Vienkāršs jautājums -ko tu, es,viņš, viņa esam darījuši, lai kaut ko mainītu uz augšu. Cik zināšanu un prasmju esam investējuši sevī? Necik un neko? Vispār, ko tad es? Tad muti ciet un noliktavā iekšā! Arī lielveikali pastāv lai pelnītu, tie nav ne sociālās palīdzības, ne labdarības iestādes. Tas, ka attieksme necilvēcīga....ejiet strādāt tur, kur ciena cilvēku, tikai rīkojaties, uzņemieties atbildību un beidziet sūdzēties.
p.s. Kā jau teicu, šis nekādā ziņā neattaisno maximas vadības gļēvo rīcību un nespēju atzīt kļūdas šīs traģēdijas sakarā.

cecii cecii 25. Nov 2013, 14:07

Nu pag, vai tad kādu spiež iet pie viņiem strādāt? Atcerieties, tas ir tirgus, darba tirgus. Mēs sevi pārdodam, savas prasmes un kompetences par attiecīgu samaksu. Šajā gadījumā Maxima pērk. Tās ir divpusējas attiecības un nevajag vīru pataisīt par cietēju vai upuri. Man ir tieši pretēja pieredze - kursa biedrs Maximā sāka kā veikala nodaļas vadītājs, bet gadu gaitā kļuva par vidēja līmeņa vadītāju uzņēmumā.
p.s. Es neaizstāvu Maximu, jo viņi patiesi rīkojas nelietīgi, neatzīstot savu vainu traģēdijā. Es par pašu principu, nevajag nolikt citus.

25. Nov 2013, 13:53

Salīdzinoši jau sen kkā iekšēji jūtot nepatiku pret šo iestādi, vienmēr izvēlējos citu alternatīvu, ja tāda bija iespējama.

1. Kvalitātes dēļ - jo nereti Maximas dārzeņu stendos bij jāredz puvekļi un kad par to tika aizrādīts darbiniekiem, tika tikai noplātītas rokas un teikts ka jauna pieveduma vēl neesot.

2. Nepatiks deļ tā, ka vīrs par 200Ls aldziņu tika verdzināts naktsmaiņās un līgumā ierakstītā dubultlikme bij vnk papīros sagrozīti skaitlīši. Turklāt ļoti bieži tika mainīts darba grafiks, vīram nebija pat normālas iespējas vairs atpūsties.

3. Šī traģēdija pieliek punktu manai vēlmei jel kādu reizi iepikrties vekalā, kurā cieņā neva it nekas.

Banija Banija 25. Nov 2013, 13:52

Un kas notiks ar cilvēkiem, kas strādā šajos veikalos? Nebūs klientu, nebūs darba, nebūs darba būs bezdarbs un tā tālāk pa ķēdīti. Un, tici man, arī Rimi, Superneto nav īpaši labāk kā Maximā.