Sastāvdaļas:
1 sarkanais sīpols
150g pērļgrūbas
100ml sausais vīns
500ml buljons
1 neliela sarkanā biete,vārīta vai cepta cepeškrāsnī.Ļoti aromātiska biete sanak,ja to cep ietītu folijā cepeškrāsnī
1 liels bumbieris
sauja rīvēts džiugas siers,var arī citu sieru
sāls
pipari
timiāns
Dekorēšanai:
spinātu vai ideālā gadījumā biešu lapiņas
džiugas siers
rieksti,labi iederas valrieksti,bet man bija mandeles
biešu biezenis + svaigais siers
Pagatavošana:
Pannā nelielā eļļas daudzumā apcepam smalki sagrieztu sīpolu.Cepam uz vidējas uguns,bet nepiededzinam.
Pieberam pērļgrūbas un uz vidēji lielas uguns cepam maisot 5 minūtes.
Pielejam vīnu un pasautējam 3 minūtes maisot.
Pievienojam buljonu,sākumā 200ml.Uzliekam vāku un ļaujam grūbām briest uz mazas uguns,kad redzam,ka šķidrums vairs nav pielejam vēl buljonu un turpinam sautēt līdz grūbas gandrīz mīkstas.
Kad grūbas ir jau pusgatavas pievienojam biešu biezeni,izmaisam un pievienojam sāli,piparus,timiānu un kubiņos sagrieztu bumbieri.
Izmaisam,uzliekam vāku.Turpinam gatavot uz mazas uguns līdz grūbas gatavas,pa to laiku arī bumbieris iegūs vajadzīgo mīkstumu..
Noņemam no uguns iemaisam sieru.
Pasniedzam un dekorējam.
Par to,ka bietes un bumbieri sader kopā pārliecinājos pagatavojot ievārījumu.Līdz ar to radās ideja,ka šie abi ideāli garšos šādā ēdienā.Un es nekļūdījos,ļoti interesanta garša,ar vieglu svaigumu.