Pērļgrūbu risoto ar bietēm un bumbieriem

Pērļgrūbu risoto ar bietēm un bumbieriem

12. Oct 2015, 08:45 taschinka taschinka


Sastāvdaļas:

1 sarkanais sīpols

150g pērļgrūbas

100ml sausais vīns

500ml buljons

1 neliela sarkanā biete,vārīta vai cepta cepeškrāsnī.Ļoti aromātiska biete sanak,ja to cep ietītu folijā cepeškrāsnī

1 liels bumbieris

sauja rīvēts džiugas siers,var arī citu sieru

sāls

pipari

timiāns

Dekorēšanai:

spinātu vai ideālā gadījumā biešu lapiņas

džiugas siers

rieksti,labi iederas valrieksti,bet man bija mandeles

biešu biezenis + svaigais siers 

Pagatavošana:

Pannā nelielā eļļas daudzumā apcepam smalki sagrieztu sīpolu.Cepam uz vidējas uguns,bet nepiededzinam.

 

20151012083634-36200.jpg



Pieberam pērļgrūbas un uz vidēji lielas uguns cepam maisot 5 minūtes.

20151012083647-93180.jpg



Pielejam vīnu un pasautējam 3 minūtes maisot.

20151012083700-58838.jpg

Pievienojam buljonu,sākumā 200ml.Uzliekam vāku un ļaujam grūbām briest uz mazas uguns,kad redzam,ka šķidrums vairs nav pielejam vēl buljonu un turpinam sautēt līdz grūbas gandrīz mīkstas.


Kad grūbas ir jau pusgatavas pievienojam biešu biezeni,izmaisam un pievienojam sāli,piparus,timiānu un kubiņos sagrieztu bumbieri.

20151012083735-41366.jpg

20151012083754-86984.jpg

Izmaisam,uzliekam vāku.Turpinam gatavot uz mazas uguns līdz grūbas gatavas,pa to laiku arī bumbieris iegūs vajadzīgo mīkstumu..


Noņemam no uguns iemaisam sieru.

20151012083814-63888.jpg



20151012083827-18242.jpg

 

Pasniedzam un dekorējam.

20151012083913-58146.jpg


20151012083925-26527.jpg


Par to,ka bietes un bumbieri sader kopā pārliecinājos pagatavojot ievārījumu.Līdz ar to radās ideja,ka šie abi ideāli garšos šādā ēdienā.Un es nekļūdījos,ļoti interesanta garša,ar vieglu svaigumu.

20151012084202-39221.jpg

20151012084213-90565.jpg