Perfekcioniste vistiešākajā izpausmē

Perfekcioniste vistiešākajā izpausmē

30. Jan 2018, 15:52 mmammamm mmammamm

Dārgās māmiņu kluba lasītājas un blogotājas ,pirmkārt man jautājums , vai drīkstu jums pievienoties D.Zandmanes sevis iemīlēšanas projektā? Zinu ,zinu, mazliet par vēlu ,prezīzi nedēļa par vēlu ,bet ja ļaujat ,lai iet ! 

Tātad redzot manu kavēšanos ,noteikti noprotat , tā taču ir viena čība ,aizmārša , viņas mājā noteikti valda haoss,bērni skrien ar pusdienu biezeni nopļeckātās drēbēs , zem gultas jau sakrājušies 5 cm bieza putekļu kārta ,ledusskpais pustukšs , sapūcējies vīrs sēž blakus izpūrušai fūrijai ar nedēļu nemazgātiem matiem ,un viņa tik sēž savā telefonā! Aih,aih, aih, kā es vēlētos ,lai tā būtu , patiesi ,no sirds vēlētos ,lai biežāk varētu atlaist grožus , atstāt netīrus traukus izlietnē,neraut bērnam nost boģiku ,kuru rotā biešu pleķītis 1 eirocenta lielumā un vēlētos , lai pievērstos vairāk sev ,nevis tikai pasaulītei sev apkārt ,kuru , nezin kāpēc es gribu radīt perfektu , un īsti neapzinoties ,tādejādi Tu iespējams ,pazaudē sevi tieši tagad ! Un kāds no tā labums ?

- Kas Tavuprāt ir un/ vai nav perfekcionisms. 

Tad īsumā, manuprāt perfekcionisms, tā ir mērķtiecīga tiekšanās uz izcilību ! Diemžēl tā kļūst par apsēstību !

 

 

konkrēti Tavā uzvedībā, darbībās, konkrētās dzīves situācijās, domāšanā. 

 

Manā dzīvē , perfekcionisms ir kā mana lielā māsa , esmu ar to uzaugusi , visu dzīvi manī iekšā strīdas viņa un es . Brīžiem es tik ļoti cenšos viņu neklausīt , taču esi Tu pati, bet kā ,lielajai māsai ,taču vienmēr taisnība.

Kad cenšos viņai iespītēt,beigās sanāk iespītēt sev , tikai tāpēc ,ka uz brīdi esot es pati ,bez maskas ,bez teikšanās uz ideālo , es ne mirkli nespēju izmest domu no galvas , nu taču nedaudz būšu es pati ,tad gan celšos un darīšu kā jādara ,kā vajag!

foto/ interneta resurss 
30. Jan 2018, 16:49

Vismaz kāda uzraksta par "perfekcionismu", savādāk skumji paliek, kad MK tā sāk propagandēt domu "esi kāda esi...". Manā skatījumā perfekcionisms ir galīgi muļķīgs apzīmējums, it kā pastāvētu vai nu tikai apsēstība ar tīrību vai arī kā citas raksta - par savu netīrību un vēl ar to redz lepojas. Kur paliek māmiņas, kuras ir zelta māmiņas un arī burvīgas sievas? Es, piemēram, vienmēr rūpējos par kārtību mājās, man nav saprotams kā var aiziet gulēt ar piemēslotu virtuvi vai istabām, kā var mosties ar to visu. Bet tajā pašā laikā es neesmu nekāda perfekcioniste, jo nemetos pacelt tikko nomestu rotaļlietu un neberžu katru dienu grīdu ar nezin kādiem līdzekļiem. Pie manis valda tīrība un kārtība, pati arī esmu sakopta un skaista, bērns arī tīrs un kopts un vīrs laimīgs nes mamutu mājās.

Goda vārds, gribās pilnīgi atsevišku blogu uzrakstīt - KAS SLIKTS ievērot visu normas robežās un būt tai zelta sievietei!?