Pavasaris klāt, sākam diedzēt!

Pavasaris klāt, sākam diedzēt!

10. Apr 2015, 00:15 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pavasaris ir gaidītākais notikums ikvienās mājās, ziema mūs ir nogurdinājusi, tāpēc ļausim ienākt savā ēdienkartē dīgstiem – veicina organisma attīrīšanos, aizkavē organisma novecošanos. Protams, tas vēl nav viss!

Varbūt, ka dīgsti kādam šķitīs sevišķi gardi, bet tie ir ļoti veselīgi.

Kā notiek diedzēšana?

  • Pirms sākt diedzēt sēklas, tās jāizmērcē. 3-24h mērcējam.
  • Izmērcētās sēklas liekam trauciņā
  • Izgriežam marli, salokam to vairākās kārtās
  • Liekam traukam pa virsu
  • Apslacam ar ūdeni
  • Liekam siltā vietā, bet ne tiešos saules staros
  • Ik pa laikam sēkliņas jānoskalo, lai tās nebūtu glumas
  • Dīgsti jāapslacina ar ūdeni

Izmantojam dīgstus:

  • Salātos
  • Mērcēs
  • Uz maizītēm
  • Kokteiļos
  • Kā piedevu pie pamatēdieniem

Atceries: Ķirbju, kartupeļu, tomātu sēklas nav piemērotas diedzēšanas.

Noderēt var: redīsi, zirnīši, saulespuķu sēkliņas, kreses, graudi.

Dīgstus piedāvājam no gada vecuma. Lielākus bērnus varam iesaistīt dārza un virtuves darbos. Bērnu piedalīšanās maizīšu pagatavošanas procesā jau vien padarīs tās gardākas!

Māmiņu Klubs