Pavasara ģenerāltīrīšana

Pavasara ģenerāltīrīšana

27. Apr 2015, 15:45 nosiguldas nosiguldas

Kad es iegādājos māju, pirmā doma bija, ka istabās ir jābūt siltajam grīdas segumam, lai no rīta ir silti. Tā arī izdarīju un ar to arī sākšu istabu sakopšanas stāstu. 

Tagad- Meitenes, nevienam neiesaku silto grīdas segumu. Lielajās istabās uzlikām lētāku un vēlāk sapratu, ka izdarīju pareizi, jo guļamistabā ieklājām siltu mīkstu un ļoti dārgu segumu, kuru tīru ar suņu ķemmējamo birstīti, jo putekļu sūcējs pūkas un kaķa spalvas no šī seguma nenoņem.

Attēlu rezultāti vaicājumam “suņu ķemmes”

Tieši šis ir vislabākais variants, izskatās tāds īsti nekāds, bet pēc pieredzes saku, ka der ļoti labi. Tikai jārēķinās, ka tīrīšanas darbi darāmi rāpojot uz ceļiem.

Ziemā izmantoju parasto putekļu sūcēju, bet iestājoties pavasarimi tiek vilkts ārā lielais Karsher putekļu sūcējs. Tad nu var arī ķerties ģenerāltīrīšanas, pie gultu izsūkšanas, aizkaru skalošanas un logu mazgāšanas . 

Attēlu rezultāti vaicājumam “karcher putekļu sūcējs”

Neko sliktu teikt nevaru, darbojās ar ūdens filtru, labi tīra, tikai ļoti liels, neparocīgs un smags. 

Segas un spilvenus nesu ārā izpurināt un izsist putekļus. Uz veļas mašīnu dodās Katrīnes mīkstās mantiņas un tiek organizēta leļļu mazgāšanas diena. Tad lellēm tiek mazgāti mati un taisītas frizūras, gludinātas kleitas un pēc šķirošanas kāda daļa nokļūt atkritumu maisā.

Tīrot istabas maksimāli cenšos neizmantot ķīmiskos tīrīšanas līdzekļus, tāpēc mantiņas un aizkarus  skaloju tikai ar tīru ūdeni. 

Kā jau minēju, manā mājā ir ļoti daudz telpaugu un tāpēc te neiztikt bez pulverizātora.

Attēlu rezultāti vaicājumam “pulverizātors”

Te jāmin, ka izmantojot šo nedārgo ierīci varam noķert vairākus zaķus:

Notīrīt puķu lapas, notīrīt logus, spoguļus un putekļus. 

Sagatavoju ūdeni, kam nedaudz pievienoju citrona sulu un darbi var sākties, esmu mēģinājusi arī degnīnu, nekas slikts nenotiek un augiem tā ir profilakse pret visādiem kukaiņiem, kas pavasarī mīl viņus apsēst. Pēc mājas sakopšanas ienesu dabīgos aromatizētājus, tagad narcises, vēlāk maipuķītes, ceriņus un Lilijas.

Bet pats galvenai ir tas, ka pie jebkuriem tīrīšanas darbiem, tos sāku ar to, ka atveru logu.