Pati labākā sieva 2013: intervija ar projekta psiholoģi Aliku Sorokinu

Pati labākā sieva 2013: intervija ar projekta psiholoģi Aliku Sorokinu

13. Jan 2013, 00:01 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

"Pati labākā sieva 2013" - projekts, kurš dzimis pirms trim gadiem un pirmo reizi tas norisinājās Sieviešu Kluba portālā. Pagājušajā gadā tas startēja Maminklub.lv portālā un ieguva milzīgu atsaucību: pie mums atceļoja 75 cilvēku pieteikumi, un 6- no tiem izturēja līdz pat finālam! Šajā gadā projekts pirmo reizi notiks gan krievu, gan latviešu Māmiņu Kluba portālos. Dalībnieku skaits pieaug ar katru dienu.

Četru nedēļu garumā psiholoģe Alika Sorokina dalībniecēm dos uzdevumus izpildīšanai. Bet tas vēl mazliet jāpagaida, šodien uzdosim viņai dažus jautājumus par projektu!

- 2013.gads ir sācies, un kopā ar to arī projekts "Pati labākā sieva 2013". Jau trešo reizi meklējam labākās sievas. Kādas ir sajūtas šajā gadā?

Šis projekts ir jau kļuvis par tradīciju. Katru gadu pirms 14.februāra mēs runājam, domājam, rakstam par mūsu mīlestību. Un, protams, sajūtas ir patīkamas. 

- Kā dzima ideja par šo projektu?

Ideja par projektu dzima nejauši. Vispār, esmu pārliecināta par to, ka nekas nav jāizdomā, jārada vai jālaiž pasaulē ar milzīgām pūlēm. Visas jaukākās idejas nāk tikai radošā plūsmā.

- Kas īpašs ir atmiņā no iepriekšējiem gadiem?

Vislabāk atmiņā palicis, ka pagājušajā gadā pēc projekta beigšanās, grupa aktīvo MK māmiņu radīja Labāko sievu klubu. Un man, kā vienai no projekta autorēm, tas izraisīja lielu sajūsmu un prieku. Tātad ideja, kas tika ielikta un realizēta projektā, ir dzīva, tā strādā un ir vajadzīga.

- Kur ir galvenais projekta āķis? Projektā vienmēr ir daudz dalībnieču. Kāpēc?

Es domāju, ka tieši šis projekts izraisa lielu atsaucību, jo būt par sievu ir visu sieviešu motivāciju. Sieviete vienmēr iekšēji ir patiesi laimīga tikai ģimenē. Jo realizēt savu rūpju, mīlestības potenciālu, dotības, kas katrai sievietei ir kopš dzimšanas, var tikai ģimenē.

- Iepriekšējos gados vairāki uzdevumi bija saistīti ar pašanalīzi, un dažkārt tas dalībniecēs izraisīja pretošanos. Un tomēr, vairums uzsvēra, ka projekts ļāvis daudz ko apzināties, un daudz ko dzīvē izmainīt. Šajā gadā projekts solās būt "vieglāks". Kāpēc tā?

Jā, pamata ideja interaktīvajiem projektiem tomēr ir refleksijas attīstība. Uzdevumi tiek doti tādi, lai stimulētu pašanalīzi, domāšanu, liktu aizdomāties attiecību kontekstā. Un tomēr pašanalīze ne vienmēr ir vienīgais dabīgais ceļš attiecībās.

Nemazsvarīga loma ir Dvēseles Stāvoklim. Un šajā gadā ļoti gribas uzlādēt dalībnieces un visas lasītājas tieši ar mīlestību. Pievērst visu uzmanību tam, ka mīlestība nav kaut kur apkārt, bet tā ir mūsos. Katram no mums ir mīlestības avots paša sirdī.

Varbūt skanēs skaļi, bet ar šī projekta palīdzību gribas atvērt šo avotu un pavairot tajā mīlestību. Tad arī pasaule būs mīlestības pilnāka.. Un mīlestība ir viens no pasaules rašanās pamata likumiem.

- Šogad pirmo reizi projektam pievienojies latviešu Māmiņu Klubs, kas ļoti priecē. Kā tu vērtē šo notikumu?

Tas ir ļoti brīnišķīgi, ka arī latviešu māmiņas mums šogad pievienojušās. Tas vēlreiz pierāda, ka projekts ir dzīvs, interesants un vajadzīgs.

- Cik svarīgi ir izpildīt projekta uzdevumus un aiziet līdz finālam?

Katra dalībniece pati izlemj - apstāties vai iet līdz galam. Jāatceras, ka visiem uzdevumiem ir kāda nozīme katrai dalībniecei, nevis projekta organizatoriem. Viss kā puzle tiek salikts kopā, lai piepildītu un mainītu kaut ko sevī. Tāpēc, protams, ir svarīgi iet līdz galam. Pie viena tas ir arī gribasspēka treniņš savu mērķu izpildē.

- Projekts "Pati labākā sieva 2013" ir attīstoši-izklaidējošs. Ļoti grūti tajā nosaukt konkrētus kritērijus, pēc kuriem izvēlēts tiks uzvarētājs. Kas būtu jādara, lai iegūtu šo balvu?

Patiesībā, ir viens noslēpums. Jāsaņemas drosme un jābūt patiesai. Atvērtai un patiesai savās domās. Nav jācenšas parādīt citiem, ka esi tāda, vienkārši - ir jābūt tādai, kāda esi. Otrs svarīgais moments ir - ielikt visu savu izdomu, enerģiju uzdevuma izpildē. Jo vairāk ieliksi, jo vairāk iegūsi pati sev.

- Projekta nosaukums mazliet maldina, jo dalībnieces dažkārt uzskata, ka cīnās par titulu "Pati labākā sieva", bet mēs nevienu neuzskatām par labāko vai sliktāko. Kas jums būtu piebilstams šajā sakarā?

Jāuzsver, ka neskatoties uz skaļo nosaukumu "Pati labākā sieva", jāatceras, ka tas ir vienkārši veiksmīgs projekta nosaukums. Mēs neizvēlamies labākās sievas. Šajā projektā nav vietu iedalījuma (pirmā, otrā utt.) un titulu.

Šim projektam ir mērķis nevis noteikt labākās sievas, bet likt aizdomāties, sajust, kustēties, satuvināties attiecībās. Bet balvas  - tās ir vienkārši patīkami bonusi par šajā ceļā ielikto darbu. Veiksmi un iedvesmu!

PIRMAIS UZDEVUMS TIKS PUBLICĒTS PIRMDIEN, 14.JANVĀRĪ

Māmiņu Klubs

Kļūsti par projekta "Labākā sieva 2013" dalībnieci! Iesūti anketu!

20130107190254-34189.jpg