Pārsteidz savu vīrieti vakariņās

Pārsteidz savu vīrieti vakariņās

29. Nov 2012, 14:31 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

Kā sievietei gatavot ēdienu vakariņās, lai tas gan garšotu vīrietim, gan arī mūsu figūrai būtu veselīgs? Iesaka Sieviešu Kluba eksperts, Alex Žiļuks, restorāna Le Dome šefpavārs.

„Ieteiktu jebkurai sievietei, pērkot pārtikas produktus, ļoti sekot līdzi, kas ir produktu sastāvā. Modificētās un E vielas tomēr iesaku neizvēlēties. Tiesa, pētījumi par tiem līdz galam nav veikti, bet paši jūtam, ka tas ietekmē mūsu organismu. Kādēļ, piemēram, mūsu bērni ir tik alerģiski? Nekad agrāk tā nav bijis. Uzskatu, ka tas ir neveselīgās pārtikas dēļ.

Otrs ieteikums – vakariņas plānot tā, lai tās būtu trīs stundas pirms gulētiešanas. Pēc vakariņām pat būtu ieteicams iziet pastaigāties svaigā gaisā vai aktīvi parotaļāties ar saviem mazajiem bērniem.“

No ceptas gaļas un kartupeļiem šefpavārs Alex Žiļuks neiesaka pavisam atturēties. „Ja vīrietis nebūs labi paēdis, viņš būs dusmīgs un neapmierināts. Var cept tos pašus kartupeļus vai karbonādes, bet neizmantot sviestu. Gatavošanas laikā labāk lietot olīveļļu vai to pašu rapšu eļļu. Ja produktus ceps sviestā, liekie kilogrami ātrāk ies labumā.

Sievietēm noteikti ieteiktu izmēģināt ceptos ēdienus pagatavot pīļu vai zoss taukos. Tos var nopirkt tirgū. Tie ķermeņa aprisēm būs daudz veselīgāki, jo pīļu un zosu tauku kušanas temperatūra sakrīt ar cilvēka  dabisko temperatūru. Tas nozīmē – tie ātrāk pārstrādājas un neuzkrājas kā liekās tauku rezerves.

Turklāt vīriešiem ļoti patiks pikantā garša. Ir vērts nogaršot!“

Esi kādreiz cepusi ēdienu pīļu vai zosu taukos? Patiešām tik garšīgi, kā šefpavārs slavina?