Parādi sava Adventes vainaga bildīti un tiec pie balvas!

Parādi sava Adventes vainaga bildīti un tiec pie balvas!

30. Nov 2014, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Katru gadu četras nedēļas pirms Ziemassvētkiem sākas Advente. Tas ir laiks, kad savu māju rotājam ar Adventes vainagu, lai, sveču liesmiņām klusi mirdzot, sagaidītu atnākam Ziemassvētkus.

Nu jau labu laiku veikalu plauktos parādījušies Adventes vainagi- viens par otru krāšņāki un interesantāki, tomēr visskaistākais vainags ir pašu rokām darināts. Kad no rīta dodamies uz mežu saplūkt svaigus egļu zarus, kad pārnesam mājās grozu ar sūnām, čiekuriem un pīlādžiem, lai vainagam piešķirtu dzīvību, kad kopā ar bērniem stiprinam vainagā sveces- tad arī pie mums atnāk gaidāmo svētku burvība.

20141128125026-74189.jpg

Izgatavo pati savu vainagu!

Atsūti bildītes un vainaga gatavošanas aprakstu, piedalies konkursā un laimē!

Balvas

20141128125427-65533.jpg

"Zommers. Mūsdienu latviskā virtuve", Raimonds Zommers

Pavārgrāmatā iekļautajās receptēs tiek laikmetīgi izmantoti Latvijā plaši izmantoti produkti, radot grāmatai papildus vērtību. Tā ir ne vien lielisks palīglīdzeklis virtuvē, bet arī raksturo šī laikmeta ēst gatavošanas kultūru Latvijā. Autors dalās idejās, kā labi zināmus un tepat Latvijā augušus produktus ieviest ikdienā vienkāršā un, tajā pašā laikā, oriģinālā un neparastā veidā. Šefpavārs rada pavisam jaunu virtuvi – mūsdienu latvisko garšu, kur sastopami tādi produkti kā cidonijas, pīlādži, ozolzīles un vēl daudz kas cits. Šī grāmata ļaus ikvienam kaut uz brīdi kļūt par izcilu pavāru un pagatavot restorāna kvalitātes ēdienu, jo ēdienu pagatavošana izklāstīta soli pa solim.

 

20141128125034-49737.jpg 

Daži praktiski padomi vainaga izgatavošanai:

Adventes vainaga pamatnei var izvēlēties jau gatavu polsteri, to var veidot no papardēm, sūnām, siena, pa vidu ieliekot klūgu, lai neizkustas un neizļogās. Pēc tam tai apkārt kārto vai nu lapas un čiekurus, vai dažādo koku zarus. Egļu zari nav ieteicami, jo tie ātri sāk birt, ļoti pateicīgas ir priežu skujas. Uzreiz vainagā jāiestiprina arī sveces. Svečturus pie vainaga iekausē ar karsto līmi.

Dekorēšanai ļoti noderīgi visi dabas materiāli – čiekuri, lapas, zari, puķes, žāvētas rozes, pīlādži, taču no tiem vien darināts nebūs izteiksmīgs. Ja vēlas košāku un krāšņāku, noteikti vajag daudzkrāsainas mākslīgās bumbiņas, mākslīgo sniedziņu, izvēloties pieskaņotu toņu sveces. Noderīgi arī saplacinātie gliemežvāki, cita veida rotājumi, jo te var brīvi improvizēt, ļaujot vaļu fantāzijai.

Protams, ka, veidojot Adventes vainagu, jābūt īpašam noskaņojumam, jo šis taču ir īpašs laiks!

Iesūti savu Adventes vainagu šeit->>

Lai iesūtītu blogu:

- spied uz sava profila;

-izvēlies "Pievienot rakstu" 

- pievienojot Adventes vainagu, izvēlies sadaļu Sieviešu Klubs un tagus Konkursi un Radošā-darbnīca

- ievadiet tekstu un pievienojiet fotogrāfijas;

- spiediet Saglabāt un pēc pāris minūtēm blogs automātiski parādīsies portālā!

Laimētāju noskaidrosim 1.decembrī.