Par kāzām!

27. May 2018, 14:55 Saulite21 Saulite21

Sveiki. 

 

Pirmo reizi plānoju laulāties,tāpēc ir daudz jautājumi,kur svinēt,ar kuru galu sākt plānot un ko likt galdā? Tāpēc lūdzu ieteikumus .

28. May 2018, 10:34

Un vēl, ieteiktu atcerēties, ka tradicionāla kāzu kleita var maksāt diezgan daudz. Protams, var pirkt lietotu. Var arī šūt. Var izvēlēties kādu netradicionālu variantu, kas var izmaksāt krietni lētāk.
Arī gredzeni maksā naudu. Lētāki ir sudraba. Ja vien nav stingras tradīcijas ģimenē vai personīgi iebildumi pret sudrabu, tā ir iespēja kā ietaupīt. Zelts ir krietni dārgāks. Protams, ir arī alternatīvi metāli. Tie gan nebūs lētākie, bet to derētu apskatīt, ja ir kādas alerģijas vai gribās kaut ko citādāku. Protams, to apkope (pēc kāda laika nēsāšanas, lai gredzeni atkal izskatītos kā jauni, derētu veikt apkopi) izmaksās dārgāk. Par akmeņiem (dimanti, u.c.) gredzenos ieteiktu padomāt vairākkārt, jo tie mēdz izkrist, ikdienā darbojoties var ķerties, kā arī to remonts, uzlabojumi, apkope var būt dārgāka. Gredzenus ieteiktu pirkt vietā ar vārdu, ar labu reputāciju. Zinu gadījumu, kad vieta "ar vārdu" apmainīja šķietami bojātu gredzenu, no kura pēc īsas lietošanas bija izkritis dimants.
Uz dzimtsarakstiem vai baznīcu ieteiktu doties pēc iespējas laicīgāk (ja var, tad pusgadu pirms plānotā kāzu datuma). Tā varēsiet būt droši, ka tieši konkrētais datums un laiks būs brīvs. Jāatcerās, ka minimālais laiks, kam jāpaiet no laulību pieteikuma (iesniegums) iesniegšanas, ir mēnesis. Tātad, ātri apprecēties var ne ātrāk kā pēc mēneša.
Tie laikam ir tie jautājumi, kuri būtu kopīgi visās kāzās. 😀 Pārējais varētu būt ļoti, ļoti atšķirīgs, ņemot vērā personīgos uzskatus, budžetu, tradīcijas, viesu skaitu....

28. May 2018, 10:23 Saulite21

Viss droši vien atkarīgs no jūsu vēlmēm un budžeta. 😀
Vieni izvēlēsies restorānu (ja tā īpašniekiem būs kaut neliela pieredze kāzu svinēšanā, noteikti palīdzēs ar ēdienu daudzumu izvēli, kas arī ir galvenais, lai tas nepaliktu pāri), citi paļausies uz pašu spēkiem (tad nu gan jādomā, cik viesi, cik no tiem ir ēdāji, cik nē, kurš ko ēdīs, neēdīs...). Ieteiktu izvēlēties pēc iespējas dažādākus ēdienus. Nevar 100% zināt, kas kuram viesim garšo. Arī pašiem būs interesantāk. 😀
Domāju, ka visi jautājumi "grozās" ap budžetu. Esmu bijusi kāzās, kuru budžets varētu būt labas mašīnas vērtībā, tāpat zinu kāzas, kuru budžets varētu būt zem minimālās algas. Sākat apjaust, kas jums būtu "pa kabatai".

28. May 2018, 10:17 Ilvija82

Kāzas var svinēt ļoti, ļoti dažādi. Ir dažādas ģimenes, dažādas tradīcijas, dažādi ieradumi un dažādas pieņemtās normas.
Kāzas ir ģimenes svētki! Ir ģimenes, kur pieņemts kāzas svinēt tikai četratā (jaunais pāris un liecinieki), ir ģimenes, kur bez simts viesiem tās nevarētu uzskatīt par notikušām. Vieni kāzas trīs dienas svin pilī ar uguņošanu, dzīvajiem mūziķiem, māksliniekiem, utt, citi savā lauku mājā ietur svētku maltīti. Un, atvainojiet, bet klasesbiedrene pēc laulību noslēgšanas (dzimtsarakstu nodaļā) tikai kopā ar vecākiem, devās uz McDonalds apēst burgerus un frī kartupeļus. Un arī tās ir kāzas! 😉

Ilvija82 Ilvija82 27. May 2018, 19:21 Mamm.mamm

Uz kāzām ar savu ēdienu?!?!

Saulite21 Saulite21 27. May 2018, 17:05 Mamm.mamm

Ja,bet domaju,ko likt uz ta galda. Jo zinu ka negribam 10 edienus uz galda,jo tapat visu neapedis.

27. May 2018, 16:09

Ieteiktu sākt visu plānot ļoti laicīgi.
Kur svinēt? Atkarīgs no pašu vēlmēm un budžeta.
Ko likt galdā? Sākat ar kaut kādu budžeta notekšanu! Ja grib restorāna ēdienu, kur jāņem vērā dažādi viesu ēšanas paradumi, alerģijas, noteikti jārēķinās ar lielāku naudas summu. Ja svinat lauku mājās, ēdienu var savest arī viesi. Tas noteikti būs lētāk.
Ar ko sākt? Ieteiktu saprast, ko abi no kāzām sagaidāt un, ko noteikti negribat. Tad saprast par budžetu. Ieteiktu no sākuma noteikt mazāku budžetu nekā varat atļauties, jo izmaksas būs lielākas kā plānots. Protams, skaidri jāsaprot "sarkanā līnija" summu, kuru nevarat atļauties. Un tad jau viss pārējais.