Sastāvdaļas zupai:
3 vidēja lieluma sarkanās paprikas
1 neliels rācenis
1 sīpols
1 glāze buljons,man bija vistas (pašu vārīts)
sāls,pipari
1 ķiplokdaiviņa
4 ēd.k greifrūta sula
2 ēd.k džiugas siers,kas sarīvēts uz smalkās rīves
Sastāvdaļas siera suflē:
1 sīpols
2 krustnagliņas
5 piparu graudiņi
2 mazas olas
2 kārtīgas ēd.k milti
250ml piens
50g džiugas siers
50g sviests
pipari
šķipsniņa sāls
Gatavojam zupu:
Papriku sagriežam un liekam uz folija,kas viegli apsmērēts ar eļļu,cepam cepeškrāsnī ap 200 grādiem ap 20 minūtēm.
Katliņā ielejam eļļu un liekam cepties sīpolu,kas ssagriezts pusgredzenos.
Kad sīpols apcepies,pievienojam papriku,ķiplokdaiviņu un sagrieztu gabaliņos rāceni.
Visu apcepam uz lielas uguns 5 minūtes maisot ,tad pielejam buljonu,pievienojam garšvielas un vāram zem vāka 10 minūtes uz nelielas uguns.
Pa to laiku gatavojam suflē:
Sīpolā ieduram krustnagliņas.Šīpolu un piaprus liekam piena katliņā un vāram līdz būs nepieciešams.Vaktējam,lai piens neaizmūk.
Citā katliņā liekam sviestu,izkausējam.
Turot uz uguns sviestā iemaisam miltus līdz viendabīgai massai.
Pienu izkāšam un lejam maisot sviesta maisījumā,joprojām turam uz uguns.
Karsējam maisot 3 minūtes.
Olas baltumus atdalam no dzeltenumiem.
Noņemam katliņu no uguns un intensīvi maisot iemaisam dzeltenumus,tad rīvētu uz smalkās rīves sieru.
Liekam uz uguns un karsējam maisot līdz massa sabiezē.
Noņemam no uguns un vēl nedaudz izmaisam,tad noliekam malā,lai padziest.
Sanāk maiga,krēmīga,vijīga massa.Līdzīga kā plaucētā mīkla,maisot atdalas no katliņa malām.
Kamēr dziest mīkla,putojam olas baltumus.
Olas baltumus putojam ar sķipsniņu sāli līdz stingrām putām.
Iecilājam padzisušajā mīklā,nav jāgaida līdz atdziest pilnībā.Neputojam mīklu,bet maisam vienā virzienā,lai baltumi mīklu padara pufīgu.
Formiņas iesmērējam ar sviestu un apberam ar rīvmaizi.
Liekam formiņās mīklu.
Formiņas liekam lielā formā,kur ielejam karstu ūdeni līdz mazās formiņas līdz pusei ūdenī.
Liekam cepties jau iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 15-20 minūtēm līdz suflē virma skaisti apbrūnē un paceļas augšā.
Kamēr cepas suflē,atgriežamies pie zupas.Massu sablenderējam,nogaršojam sāls daudzumu.
Pievienojam greifrūta sulu un rīvētu sieru,liekam karsēties līdz siers izkūst un sajaucas ar zupu viendabīgā massā.
Un suflē arī jau gatavi.
Buvīgi un aromātiski....
Atdziestot tie nedaudz var nosēsties,tas nekas.
Šķīvī lejam zupu,vidū liekam suflē.Tie nāk ļoti vienkārši ārā no formiņām.
Dekorēju ar paprikas šķēli,kas tika cepta cepeškrāsnī.
Esmu liela paprikas fane un siers ir mans viens no vismīļākajiem produktiem.
Divas tik spilgti izteiktas garšas ,siers un paprika,nu garšo fantastiski kopā.
Tās viena otru izceļ un papildina.
Siera suflē ir kaut kas vienreizēji gards un zupā lielsiki iederas ar savu maigo struktūru.
Izdomā recepti ar gardo "Džiugas" sieru: TREŠAIS uzdevums