Kabaču sezona lēnām sākas.Mums laukos jau daži ir paaugušies,bet drīz jau būs īstais laiks tos gatavot un pasniegt pusdienās.Tāpēc piedāvāju mūsu ģimenes recepti kā pagatavot kabaci.
Jāņem viens tāds paliels kabacis . Jāpiemēra ,lai pannā lien.
4 tomāti
1 paprika
1 glāze vārītu rīsu
0.5kg maltā gaļa
vegeta, tomātu mērce.
Dārzeņus izvēlamies pašu audzētus vai tirgū pirkus,tiem labāka garša!
Izejvielu daudzumu var variēt atkarībā no kabača lieluma.
Pārgriežam uz pusēm un izņem sēklas.
Sagatavo pildījumu- maltā gaļa, smalki sagriezta paprika, aptuveni sauja vārītu rīsu un tomātus.
Visu saliek kopā un samīca
Tad kabaci iesmērē ar vegetu un tomātu mērci.
Vegetas vietā var likt tikai sāli vai kādu citu iecienītu garšvielu.
Tad pilda ar maltās gaļas un dārzeņu masu.Šai masai es neko klāt nelieku,bet vīrs ēdot pats pieber sāli,ja vajag.
Pāri pārkaisa sagrieztus tomātus.
TAd liek cepties aptuveni stundu 200 grādos.
Labu apetīti. Man klāt ļoti garšoja ķiploku majonēze, bet var arī ar krējumu vai vienu pašu!
Šo es varu saukt par vasaras ēdienu,jo laukos vasarā bieži taisam. Dārzā kabaču ir daudz,bet apcepti olā man pašai negaršo.tāpēc cenšamies izdomāt kā citādi pagatavot,lai iegūtu gardu un veselīgu ēdienu pusdienās. Šajā receptē ir sezonālie produkti- kabacis, paprika ,tomāti. tie visi ir pie mums auguši un tāpēc šis ēdien garšo jo labāk.Katrs no jums var papildināt ar ķiplokiem ,cīpoliem,zaļumiem,kas nu kuram iet pie sirds.
Arī mans Adrians šo ēd jau no 3 gadu vecuma. Bet domāju,ka šādu ēdienu var piedāvāt bērnam no 1,5-2 gadiem atkarībā no zobu daudzuma un bērna vēlmes ēst dārzeņus.