Padomi pašai sev...

Padomi pašai sev...

03. Feb 2018, 20:58 Maaminja Diaana Maaminja Diaana

     Mana izvēlētā perfekcionisma joma, pie kuras pašai jāpiestrādā, ir "darbs". Ar šo vārdu domāju ne tikai karjeru, izglītību (studēšanu), bet arī ar apsolītajiem darāmajiem darbiņiem, kurus nereti uzņemos par daudz, kā rezultātā pietrūkst laiks pašai sev, savai ģimenei un reizēm esmu nogurusi...      Uzreiz piebildīšu, ka ne jau vienmēr ir tik traki, bet salīdzinosi bieži ir tādas reizes, kad jūtu, ka esmu par daudz uzņēmusies, bet laika trūkuma dēļ nākas "ziedot" arī negulētās naktis.
     Esmu novērojusi: jo biežāk piekrītu jauniem piedāvājumiem, jo biežāk man tos piedāvā (kas no vienas puses nav slikti, bet no otras puses - kā jau minēju, darbs var būt par daudz...).
     Dalība šajā projektā man palīdzēja ataust atmiņā manu pagātni - apdomāt, ko varēju nedarīt un ņemt vērā to nākotnē; pārdomāt par to, kas ir svarīgāks - veselība un pavadītais laiks kopā ar mīļajiem vai darbs, kurā pienākumi palielinās, palielinoties manai centībai (un arī negulētajām naktīm).
     Šajā blogā izvirzīšu sev piecus ieteikumus, kurus centīšos ņemt vērā nākotnē, proti:
          1. Diān, Tu neesi viena - Tev ir arī tuvinieki, kuri ne tikai VAR, bet arī VĒLAS Tev palīdzēt! Ja Tu kādu papildus darbu izdarīsi viena pati, neviens tāpat Tev pieminekli par to neuzcels - ir situācijas, kad tiešām ir vērts pieņemt arī citu piedāvāto palīdzību!
          2. Diān, atcteries, ka ar ģimeni pavadītos un nepavadītos brīžus nevarēs vairs atgriezt atpakaļ, tāpēc izbaudi katru mirkli, kad esat visi kopā - neuzņemies par daudz darba!
           3. Diān, naktis ir domātais, lai gulētu!!! Ja šķiet, ka tagad jūties labi (reizēm jūti nogurumu), tas nenozīmē, ka uz vecumdienām jutīsies tāpat.. Ar veselību labāk nejokot, saudzē to, cik vien iespējams!
          4. Diān, ja komandā/kolektīvā ir vairāki cilvēki, uzticies arī viņiem - neuzņemies pārak daudz: tā Tu dosi iespēju arī citiem sevi parādīt un sapratīsi, ka viņi darbus arī var padarīt pienācīgi!
          5. Diān, nesoli to, ko pašai ir grūti izpildīt: ja Tev nav laika, tad tā arī pasaki, nevis ziedo tam naktis vai arī laiku, kurš Tev jāpavada ar mīļajiem cilvēciņiem! Izvērtē, vai tev ir laiks, vēlme un viss nepieciešamais, lai uzņemtos papildus darbu, nevis uzņemies un tad tikai sāc domāt, ka tomēr nevajadzēja uzņemties...

     Jāsaka, ka esmu jau progresējusi šajā jomā - pirmo reizi atteicu piedāvātajai darba iespējai uz vairākām dienām ārpus Latvijas (parasti būtu piekritusi un meklējusi variantus, kā visu apvienot), bet šoreiz izvērtēju visus PAR un PRET, un izlēmu par labu laikam, ko pavadīt kopā ar ģimeni - to izdarījusi, es pat nejūtos slikti! :)

Foto no: https://commons.m.wikimedia.org/wiki/File:Colabora.svg

Maaminja Diaana Maaminja Diaana 05. Feb 2018, 21:54 nosiguldas

He he, neesmu vienīgā, kurai šis noderēs kā atgādinājums 😃

nosiguldas nosiguldas 05. Feb 2018, 15:34

😃cik pazīstami