Oriģinalitāte apvienojumā ar ērtumu – modes tendences kāzu tērpos

30. Jun 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dizainere Zane Zaharova ir ZZ_Fashion zīmola sirds un dvēsele, kurai šobrīd ir saspringtākais darba laiks, jo visaktīvāk noris kāzu kleitu šūšana. Māmiņu klubs sarunā ar dizaineri noskaidroja, kādas modes tendences kāzu tērpos ir šajā gadā.

20160621143836-85587.jpg

Vai mūsdienās cilvēki vairāk izvēlas klasiskus kāzu tērpus vai vēlas uzšūt ko oriģinālu un neierastu?

Klienti pie manis vēršas, kad vēlas savai kāzu kleitai izstrādāt orģinālu dizainu. Teju visi kā viens saka, ka veikalos neko viņu vēlmēm atbilstošu iegādāties nevar. Tādēļ var noprast, ka veikalos ir diezgan klasisks un vienveidīgs piedāvājums. Taču, ja vēlas interesantus akcentus vai atšķirīga dizaina kleitu, tad to izvēlas šūt. Jāteic gan, ka šūt izvēlas arī meitenes ar nesandarta augumu -  īpaši tievas vai garas, vai arī lielo izmēru meitenes. Arī viņām ir problēmas veikalos kaut ko iegādāties.

Kādas šogad ir tendences kāzu tērpiem?

Šogad man īpaši daudz sanāk strādāt ar viegliem gaisīgiem materiāliem, piemēram, zīda šifonu, kā arī mežģīnēm, tās gan ir visur un teju gandrīz katrā kleitā - vai nu kā akcents vai arī visa kleita no mežģīņu auduma. Grūti pateikt, vai tas izskaidrojams ar manu personīgo mežģīņu mīlestību vai to, ka šobrīd tās ir īpaši aktuālas. Tills šī gada kāzu kleitās dominē vairs tikai kā papildus materiāls, lai piešķirtu kleitai nepieciešamo kuplumu un apjomu, tam pa virsu nāk cits materiāls jau manis pieminētie vieglie, gaisīgie zīdi.

Turklāt kāzu kleitas jau sen vairs nav tikai klasiski baltas - tās var būt sudrabaini pelēkas, tumši zilas, maigos pasteļotņos. Ļoti dažādi toņi ir bijuši manā pieredzē. Kāzās parasti caurvijas kāda kāzu krāsa un tad ja līgava ir izvēlējusies kleitu darināt kādā no baltajiem toņiem, tad viņa vēlas, lai kā akcents kaut kur kleitā parādītos šī kāzu krāsa. Šogad īpaši izteikti kā akcenti kāzu kleitās ir jostas izšūtas ar ziediem, pērlēm un kristāliem.

20160621143847-35996.jpg

Šogad modē ir hipiju laika boho, kā arī tērpu dalīt divās daļās. Vai cilvēki ievēro arī to vai tomēr minimāli seko šādām aktualitātēm?

Jā, šogad kā galvenās iezīmes tendences ir boho un divdaļīgas kāzu kleitas. Mani klienti arī ir izvēlējušies sekot modes tendencēm. Šīs tendences kļūst aktuālas pateicoties arī tam, ka kā laulību ceromonijas vieta vairs netiek izvēlēta baznīca, bet daba - ārā pie viesu nama vai pļavā pie ozola, vai kalna galā. Un tādā ainā nudien neiederas nekas stīvs.

20160621143900-44908.jpg

Vai cilvēki saviem tērpiem pieskaņo arī pārējās svētku dekorācijas?

Tā, kas kleitu pieskaņo videi vairāk tomēr esmu es. Klienti par to tik bieži un detalizēti neaizdomājas, bet tad kad mēs sākam runāt par kāzu kleitu, es noskaidroju visu - kur būs kāzas, kāds ir dienas plāns, lai nejauši nesanāk tā, ka līgava neiederas pati savās kāzās. Ja kāzas noris šķūnī, tad kleitai jābūt atbilstošai vai ja kāzas ir pilī, tad kleita būs noteikti pavisam citā stilā. Kāzām dabā līgavas izvēlas un es viņām iesaku vieglas, gaisīgas kleitas, kas skaisti dzīvos līdzi vēja plūsmām. Un pie šādas kleitas un šādās kāzās pāris izvēlas kājās vilkt kedas. Ja ir jāiet pa mežu, jāuzkāpj kalnā, tad augstapēžu kurpēs to būtu samērā neiespējami izdarīt. Orģināli un ērti.