Online konference: Bezmaksas juridiskā palīdzība

Online konference: Bezmaksas juridiskā palīdzība

18. Apr 2013, 10:06 liigad liigad

Katram dzīvē var pienākt situācija, kad nepieciešama juridiskā palīdzība. Un tad nu rodas jautājumi, kur tādu meklēt? Vai to iespējams saņemt bez maksas?

 

Saskaņā ar Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likumu valsts apmaksātu juridisko palīdzību civillietās un privātās apsūdzības kriminālprocesā (cietušajiem) var saņemt, ja persona atbilst vienam no šādiem nosacījumiem:

1)         persona ir ieguvusi maznodrošinātas personas (ģimenes) statusu;

2)         persona ir ieguvusi trūcīgas personas (ģimenes) statusu;

3)         persona ir pēkšņi nonākusi tādā situācijā un materiālajā stāvoklī, kas liedz nodrošināt tai savu tiesību aizsardzību (stihisku nelaimju, nepārvaramas varas vai citu no personas neatkarīgu apstākļu dēļ);

4)         persona atrodas pilnā valsts apgādībā;

5)         persona atrodas pilnā pašvaldības apgādībā.

 

Šo bezmaksas juridisko palīdzību var saņemt Juridiskās palīdzības administrācija  Brīvības gatve 214, Rīga, LV - 1039 (bijušajā rūpnīcas VEF administratīvajā ēkā), 80001801, jpa@jpa.gov.lv

 

Saņemt bezmaksas juridiskās konsultācijas var arī zemāk uzskaitītajās vietās tikai katrā ir savi nosacījumi palīdzības saņemšanai.

Latvijas universitātes Juridiskās prakses un palīdzības centrs Raiņa bulvārī 19, Rīgā, tālrunis: 67034591.

Biznesa augstskolas „Turība”, studentu bezmaksas juridiskās konsultācijas Graudu ielā 68, Rīgā, tālr.: 67607726.  

Tiesībsarga birojā juridiskās konsultācijas bez maksas var saņemt, rakstot uz e-pasta adresi: tiesibsargs@tiesibsargs.lv vai personiski, Baznīcas ielā 25, Rīgā, iepriekšēja pieteikšanās pa tālruni 67686768.

Rīgas bērnu tiesību aizsardzības centrs, bez maksas sniedz juridisko palīdzību ģimenēm, Hanzas ielā 7, Rīgā, pieteikšanās iepriekš pa tālruni 67026852.

Biedrība Resursu centrs sievietēm „Marta”, bezmaksas juridisko palīdzību sievietēm, kuras cieš no vardarbības ģimenē, Rīga, Brīvības iela 183/2 – 30, centrs@marta.lv. Pieteikties uz konsultāciju pie jurista var pēc iepriekšēja pieraksta, zvanot pa tālr. 67388184

 

Jāpiebilst, ka konsultācijas Latvijas universitātes Juridiskās prakses un palīdzības centrā un Biznesa augstskolas „Turība” tiek sniegtas tikai noteiktās jomās.

 

Informācija no: http://www.jpa.gov.lv, http://www.lm.gov.lv/text/1259

 

Tad nu šodien parunāsim vai šāda bezmaksas juridiskā palīdzība ir nepieciešama? Vai jūs tādu izmantotu? Varbūt zināt, kur vēl iespējams saņemt bezmaksas juridisko palīdzību. Varbūt ir citi ierosinājumi vai jautājumi?