Olivera neceptā Siera kūka

Olivera neceptā Siera kūka

17. Jun 2019, 23:39 Olīša mamma Olīša mamma

Mūsu ģimenē, tāpat kā citās, ir laika gaitā izveidojies sarakstiņš ar iemīļotām receptēm, ko ik pa laikam liekam lietā.

Es nekad neesmu bijusi ļoti liela “saldummīle”. Kūkām vispār vienmēr esmu gājusi ar līkumu. Līdz Olivera piedzimšanai nekad nebiju gatavojusi nevienu kūku.

Piedzima Olītis, barojot nežēlīgi sāka prasīties saldumi. Nu tik ļoti, ka lielo Fazer (dzelteno) ar riekstiem pus stundas laikā – vēsā mierā varēju apēst. Laikam pareizāk būtu teikt - aprīt!

Uz katru mazulīša mēneša jubileju, protams, ka arī bija jāpagatavo kas īpašs. Tuvojās vasara un arī tirgū augļu un ogu piedāvājums palika aizvien lielāks.

Oliveram uz otro mēnesīti gribēju pagatavot kūciņu, bet kaut ko vienkāršu, bez cepšanas. Tāpēc sāku sērfot pa interneta dzīlēm un meklēt pēc kādas “ņammīgas” receptes. Ātri vien atradu siera kūkas recepti, kura nav jācep un mani ļoti uzrunāja. Nedaudz pamainot recepti, jo dažās lietas/sastāvdaļas mani neuzrunāja, mums tapa Olivera siera kūka.

Pagatavot viņu, bija tik vienkārši, ka to sākām gatavot diezgan bieži. Tagad klāt ir Jūnijs, ogu laiks, un mūsmājās atkal tapa šī neceptā siera kūka.

Šajā blogā, Olivers padalīsies ar savas gardās siera kūkas recepti un “foto soļiem” pagatavošanas procesā.

 

Nepieciešamās sastāvdaļas:

250g Auzu cepumi

120g Kausēts sviests

Nepilna tējkarote želatīns

500g Krēmsiers

90g Cukurs

1 t.k Vaniļas cukurs

2 ēd.k Citrona sula

Zemenes, mellenes u.c. ogas dekorēšanai

 

Pagatavošana

 

Cepumus sasmalcina, sajauc masā ar izkausēto sviestu. Izspaida masu veidnē un liek ledusskapī sastingt.

Bļodā liek krēmsieru, pievieno citrona sulu, cukuru, vaniļas cukuru un puto, līdz masa kļūst gaisīga.

Lēzenā bļodiņā ieber želatīnu, aplej ar siltu ūdeni, lai pārsedz viņu, bet nav par daudz. Pagaida līdz želatīns uzbriedis. Pievieno vienu karoti saputotās krēmsiera masas, samaisa. Pēc tam visu iemaisa lielajā bļodā pie gatavā krēmsiera.

No ledusskapja izņem veidni. Pamatnei pa virsu kārto sagrieztas zemenes. Zemenēm pa virsu izlīdzina gatavo masu.

Atkal liek ledusskapī, lai masa sastingst.

Nepacietīgie ēdāji pēc kāda laika protams ņem laukā kūku un dekorē pēc sirds patikas. Bet mēs esam pārbaudījuši, ka kūka vislabāk garšo nākamajā dienā, tāpēc atļauju tai pa nakti nostāvēties/savilkties ledusskapī un dekorēju to tikai nākamajā dienā.

Lai labi garšo!