Nr.20 Ilga: Mani Tabu

Nr.20 Ilga: Mani Tabu

06. Feb 2017, 11:59 LvMomi LvMomi

Mani Tabu 

Es tās saukšu par laimes sastāvdaļām, lai arī šķietami šīm lietām ar laimi nav nekāda sakara. Tās ir emocijas, faktori, situācijas, kuras parasti nepublicē savā facebook “sienā” un ar tām īpaši neplātās.

20170206115727-24494.jpg

Dusmas. Tām ir milzīga enerģija, kuru nereti mēģinu apspiest un šķiet, ka ne es vienīgā. Tas arī varētu būt mans grābeklis, jo dusmoties vajag un tas pat ir nepieciešams, esot veselīgās attiecībās. Kopš man ir meitiņa esmu dusmošanos pacēlusi jaunā līmenī (šeit es domāju trīsgadnieku vecāki mani ļoti labi sapratīs). Dusmas ir pilnīgi adekvātas emocijas, ja viens maziņš katru rītu sāk ar spārdīšanos, bļaušanu, ķērkšanu un visādiem citādiem untumiem. Pati mācos un arī viņai mācu, ka pirmkārt vajag apzināties, kad esi dusmīgs. Vajag to skaļi pateikt un izlādēt šo enerģiju nekaitīgā veidā. Man palīdz skriešana, bļaušana spilvenā un pavisam noteikti roku mazgāšana siltā ūdenī.

20170206115800-68043.jpg

PMS un pilnmēness. Ja sajūtu sevī neizskaidrojamu aizkaitinātību vai apzinos neadekvātu jūtību, tad pirmais jautājums sev ir: “Kas šodien par datumu?” Šajās dienās jau iepriekš atvainojos vīram un brīdinu viņu, lai neņem par pilnu, ja sarunāju muļķības. Bet tajā pašā laikā šim periodam arī ir enerģija, kuru pareizi izmantojot var sasniegt lielus mērķus. Šajā laikā cirkulē radošas idejas, biznesa iespēju varianti un nepacietība, kura liek rīkoties nekavējoties. Šī nepacietība mierīgi pārkāpj pāri tam, ko citās mēneša dienās sauktu par šķēršļiem. Mācos šo apzināties un izmantot kopīgo mērķu sasniegšanai.

20170206115834-25990.jpg

Slinkums. Esmu totāla sliņķe un vislaimīgā jūtos, ja varu nedarīt neko. Taču šis apgriež tik daudz citus veidus būt laimīgam. Es bieži jūtos vainīga, ka aiz sava slinkuma nepalutinu vīru un zinu cik ļoti viņš novērtētu, ja vakariņas uztaisītu es. Tāpat tik vienkārša lieta kā trauku nomazgāšana pirms vīrs to kalnu ierauga. Te nu mans mērķis ir vismaz reizi nedēļā pagatavot vīram vakariņas un maksimāli turēt izlietini tukšu, lai viņam prieks gatavot, kad atnāk no darba.

Šie arī būtu tie galvenie šķēršļi ar kuriem saskaros bieži un mācos ar tiem sadzīvot, lai ikdiena būtu priecīgāka. Es priecājos, ka tos apzinos. Arī, ja nevienmēr izdodās sazvaldīties, neslinkot vai apvainoties :D

VISLABĀKĀ SEV- trešais uzdevums. Kas TEV traucē justies labi?

 


20170111084750-47648.jpg