Noderīgas aplikācijas ceļojot pa Latviju

Noderīgas aplikācijas ceļojot pa Latviju

07. Aug 2019, 11:22 lauvinja lauvinja

Vasara ir laiks, kad vairāk gribas būt pie dabas un izkustēt no mājas. Savukārt, reizēm gribas apskatīties kaut ko pa ceļam, bet nav īsti informācijas par to, kur un kā. Mājas lapu ir daudz, bet ne vienmēr o mobilajām ierīcēm gribas sērfot pa mājas lapām un ej nu saproti kurā miestā vai pagastā tagad esi un kurš pagasts ir pavisam blakus.

Šobrīd par labi izmantojamām esmu atzinusi trīs aplikācijas, kas šādos brīžos var noderēt.

Aplikācija “Dabas tūrisms”.

To ir izstrādājusi Dabas aizsardzības pārvalde. Tajā ir vairāk nekā 400 dažādu dabas tūrisma galamērķu - gan dabas takas, gan skatu vietas, torņi, visā Latvijas teritorijā. Tās saturs ir sakārtots vairāk nekā 20 dažādās kategorijās, kas ļauj ērti izvēlēties sev piemērotāko veidu ceļošanai dabā.

Katram objektam ir pievienotas gan bildes, gan salīdzinoši izsmeļošs apraksts.

Ir iespēja meklēt apskatāmos objektus gan pēc vēlmēm un objektu tipiem, gan tuvākos vai kādas konkrētas vietas tuvumā. Objektu atrašanās vietu var gan apskatīties kartē, gan iegūt maršrutu no vietas, kur atrodies uz noskatīto objektu, izmantojot dažādas citas  iespējas – “kopēt koordinātes”, “Maps”, “Here we go”, “Plan a trip”, “Waze”, “Bolt”. Uzliec navigāciju un dodies ceļā atklāt Latviju no jauna!

Aplikācija “LVM GEO” .

To ir Latvijas valsts mežu savām vajadzībām izstrādāta aplikācija, kurā viena no sadaļām ir “LVM tūrisma vietas”. Visi labi zina Mamma daba objektus, tādus kā Tērvetes dabas parks, Pokaiņu mežš, bet Latvijas valsts meži uztur arī dažādas taciņas, skatu torņus, dabas takas un labiekārtotas piknika vietas. Šajā aplikācijā var atrast visādus interesantus dabas objektus, piemēram, avotiņus.

Tāpat kā iepriekšējā aplikācija, arī šī piedāvā iegūt maršrutu sasaistē ar tādām aplikācijām kā “Maps”, “Waze”, “Here we go” un citām, kas tiešām darbojas un ir ērti.

Trešā aplikācija “Dodies.lv”.

Aplikācija bāzēta uz mājas lapas dodies.lv bāzes, apkopo informāciju par skatu torņiem, dabas takām un piknika vietām. Mājas lapā informācija par objektiem ir aptverošāka un papildināta ar fotogrāfijām, aplikācijā ir skops apraksts par katru objektu un norādītas GPS koordinātes, kuras var nokopēt un ielikt kādā no navigācijas aplikācijām un tādējādi atrast maršrutu kā tur nokļūt.

Padalies ar aplikācijām, kuras izmanto apceļojot Latviju!