Nekārtīga māja, jo miega bads?

Nekārtīga māja, jo miega bads?

05. Apr 2017, 10:42 muzikantu_mamma muzikantu_mamma

Mēs, jaunās māmiņas, ļoti labi zinam, ka bērniņa ienākšana ģimenē ir ļoti skaists notikums, bet zinam arī to, ka nedaudz piemirstas mājas darbi.

Bērniņam pats svarīgākais ir mātes piens, rūpes, uzmanība un mīlestība. Un to mēs viņiem arī sniedzam. Gribam tikai un vienīgi to labāko savam bērniņam.

Bet mums sievietēm ir ļoti svarīga arī kārtīga māja un pagatavotas vakariņas. Vai tam laiks pietiek?

Mana pieredze : esmu jaunā māmiņa savam dēliņam tikai divus mēnešus. Pirmo mēnesi es nepieskāros nevienam tīrīšanas līdzeklim un virtuvē pat kāju nespēru. Es, cilvēks, kuram ļoti patīk kārtība, tas bija liels pārdzīvojums redzot tos drēbju kalnus un nesavāktās mantas, bet labi, ka ir vīrs, kurš var uzkopšanas darbus uzņemties uz sevi. Jo man tomēr svarīgāks bija bērniņš. Es viņu iepazinu. Mēs viens ar otru iepazināmies un visu savu laiku veltīju tikai viņam. Un kad bērniņš bija nolikts gulēt saldā miedziņā, tad es arī devos gulēt, jo mēs zinam, cik svarīgs ir miegs. Man bērna pirmajā mēnesī ne vienmēr sanāca izgulēties, tādēļ radās miega bads. Bet ziniet? Es īpaši nepārdzīvoju par to, jo man vissvarīgākais bija līdzās un man galvenais, lai bērniņš laimīgs. Labi, ka man vīrs arī māk gatavot ēst. Lai gan biju viņu izlutinājusi - vienmēr bija siltas pusdienas galdā - tomēr mani badā viņš neatstāja, un pagatavoja vienmēr gardu ēdienu.

Bet pēc pirmā iepazīšanās mēneša, es sāku iemācīties apvienot šī lietas. Miegs man pa dienu vairs nenāca, tādēļ, kad mazais devās čučēt, tad es varēju pievērsties mājas kārtošanai un ēst gatavošanai. Nogurusi nebiju, bet gan tieši otrādi - atpūtusies, jo beidzot varēju sakārtot māju tā kā man patīk.

Mans noslēpums? Tāda nav, vienkārši pēc kāda laika iemācījos to apvienot. Bet varbūt tev ir kāds noslēpums kā apvienot mājas kārtošanu un rūpes par bērniņu? Padalies!

05. Apr 2017, 14:32

Man kopš dēla piedzimšanas mājās ir bardaks visu laiku. Ja arī ko ar vīru sakārtojam, tad ātri vien tas tiek savandīts. Bet par to neraizējamies, jo tas uz doto brīdi nešķiet tik svarīgi, kā arī paši pamanījām, ka ne jau to bardaku taisa tikai dēls, bet arī mēs paši. Mēs labāk padaram ko kopā, aizejam kur, nevis stundām skrienam katram gružiem pakaļ. Un ciemos aicinām vai nāk tie, kas nebaidās no bardaka 😀

Brīve Brīve 05. Apr 2017, 11:59 helliite

Piekrītu! Tas ir daauudz grūtāk- darbs, bērni, bd, pulciņi, mājas, vakariņas, laiks sev un vīram.

helliite helliite 05. Apr 2017, 11:25

Pirmajā gadā vairāk vai mazāk tas grūtības nesagādāja, beeet, pēc atgriešanās darbā gan ir pagrūtāk. Pēc darba jau tā nogurums, vēl bērnam jāvelta uzmanība utt un brīvdienās nu taaaa gribas ko kārtot, ka nu tik 🤣