Nauda un vīrietis nav galvenais

Nauda un vīrietis nav galvenais

20. Feb 2017, 13:49 nosiguldas nosiguldas

Šodien izlasot divus dažādus stāstus gribu padalīties ar Jums savā dzīves stāstā.

Mana ome vienmēr teica, neviens neredz, kas ir tavā vēderā, ej augstu paceltu galvu un nevienam pat neienāks prātā, ka iespējamas tev naudas ir pieticis tikai rupjai maizei.  Tie ir tikai mūsu pašu “tarakāni”, kas ir galvā. Kāpēc ir jāstāsta citiem to, kas viņiem nav jāzina, nav jāaicina ciemos tie cilvēki, kas izliekas par Jūsu draugiem.

Es savā dzīvē esmu bijusi gan tāda māmiņa, kas viena audzināja savus bērnus, kas audzina bērnus ar svešu vīrieti tēva vietā un tagad kā māmiņa, kas audzina bērniņu laimīgā ģimenē.

Vienā dienā, kad manam puikam bija pieci, bet meitiņa gulēja ratiņos, pie mums ciemos atbrauca mana mamma. Es biju aizskrējusi līdz dārzam un viņa nolēma papusdienot kopā ar Edgaru. Kad mamma pajautāja, kur mums stāv maize, Edgars atbildēja, ka rīt mammītei būs naudiņa un tad mēs nopirksim maizīti. Kad es atnācu no dārza, mamma raudāja un jautāja, kāpēc es neko neesot teikusi.

 Tieši tāpēc, ka man nav nepieciešami pārmetumi un žēlošana. Izdariet pašas savu izvēli. Vai nu ļaujiet, lai Jūs pamāca kā dzīvot, vai tiekat pašas ar savu dzīvi galā.

Gāja laiks un man tāpat kā jebkurai sievietei gribējās ģimeni un bērniem tēvu. Es civillaulībā nodzīvoju desmit gadus un visas problēmas par kumosu skaitīšanu un nestrādāšanu, par naudas pazaudēšanu un vēl daudz un daudz, ir pat ļoti pazīstamas.

Mīļās, neviens vīrietis nav tā  vērts, lai Jūs ciestu no viņu kaut vai morālu pazemojumu. Vīrieši var nākt un iet, bet bērni  paliek un tieši tas ir lielākais dārgums.

Vienā reizē, kad sapratu, ka nevaru un negribu tā tālāk dzīvot devos pie advokāta. Kundze gados noklausījās manu dzīves stāstu, jo ar labu savu civilvīru no mājas ārā es nevarēju dabūt un stingri noteica, nē tu negribi no viņa atbrīvoties. KO TU ESI DARĪJUSI, LAI TAVA DZĪVE MAINĪTOS. Pasaki, ka tev ir cits vīrietis. Es atbildēju ,ka nemāku melot un viņš man neticēs. Kundze pavisam nopietni atbildēja, tātad atrodi vīrieti, kas par naudu notēlos tavu mīļoto. Šo vārdu jēgu es sapratu daudz vēlāk. JA, JŪS, GRIBAT, KO MAINĪT SAVĀ DZĪVĀ, TAS IR JĀDARA  UN NAV SVARĪGI KĀDI LĪDZEKĻI TIEK IZMANTOTI.

Kad es satiku savu vīru un man bija spēcīgs mērķis, es sakārtoju savas attiecības un nekad to neesmu nožēlojusi. Ir lietas, kas nekad nemainīsies un ja attiecības kļūst par slogu, tās ir jāpārtrauc, kaut vai tāpēc, lai cienītu sevi.

Tagad man ir blakus cilvēks, kas dievina savu bērnu un, skatoties uz viņu attiecībām, ir bijis tā, ka asaras bira pašas no sevis. Kāpēc, maniem lielajiem bērniem tā nebija. Tagad man nav jāuztraucas par ikdienas pirkumiem, bet es nekad neaizmirstu, cik grūti man bija. Es spītīgi eju uz priekšu, jo nevēlos būt tur, kur biju, es gribu, lai manam bērnam nav jāuztraucas par to, ko viņš ēdīs rīt.

Un vēl,  mīļās māmiņas, arī tagad man nav ienācis prātā bērnam pirkt dārgāko pārtiku vai dārgākās autiņbiksītes. Biezenīšus,  tāpat kā agrāk, es gatavoju pati, tas ir veselīgāk, garšīgāk un arī lētāk un arī drēbes es pērku gan lietotajos apģērbos, gan mainos ar draudzenēm. Naudu es labāk izlietoju aizvedot bērnus uz kino, vai teātri.