Nageti cepeškrāsnī

Nageti cepeškrāsnī

24. Nov 14:20 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vistas nageti ir manu bērnu mīļākais gaļas ēdiens. Tie gatavojas ātri, uzreiz var sataisīt pilnu pannu visai ģimenei un, protams, pats galvenais – tie ir neprātīgi kraukšķīgi un gardi!

Pagatavošanas laiks: 25 min.

Gabaliņi: 20

SASTĀVDAĻAS:

2–3 vistas filejas

2 olas

šķipsniņa sāls

bļodiņa ar kukurūzas pārslām (Kellogg’s) bez cukura

olīveļļa apslacīšanai

 

PAGATAVOŠANA:

1.     Vistas filejas sagriež nelielos gabaliņos.

2.     Bļodiņā iesit olas, pievieno sāli un ar dakšu sakuļ kopā. Otrā bļodiņā ber kukurūzas pārslas. Lai pārslas labāk pieliptu pie gaļas, ar rokām tās sasmalcina smalkāk, daļu pat līdz rīvmaizes konsistencei. Pārslas var arī blenderī sasmalcināt pavisam smalki.

3.     Katru gaļa gabaliņu vispirms iemērc olās, pēc tam apvārta kukurūzas pārslās. Visus gabaliņus kārto uz cepamās plāts, kas apklāta ar cepamo papīru.

4.     Visu apslaka ar olīveļļu un liek cepties cepeškrāsnī 200 ºC temperatūrā. Cep 15–20 minūtes.

Man labāk patīk šajā receptē neaizrauties ar dažādām garšvielām un daudz sāls. Labāk tos pagatavot diezgan neitrālus un pasniegt ar garšās izteiktāku mērci, piemēram, tomātu mērci vai ķiploku krējumu.

Izdota pirmā pavārgrāmata visiem tiem, kam nepatīk gatavot ēst – “Mīlestība virtuvē”. Grāmatas autore ir pazīstamā dzīvesstila blogere Jana Medova.