Mistikas muzejs Orvīda sēta Lietuvā

Mistikas muzejs Orvīda sēta Lietuvā

24. Jul 2017, 21:23 sandux sandux

Trīs stundu braucienā no Rīgas atrodas vienīgais Eiropā šāda veida mistiķa muzejs - Orvidų sodyba Lietuvā, Kretingas rajonā pie pilsētas Salantai. Precīza adrese atrodama mājaslapā https://www.orvidusodyba.lt/, ieejas maksa pieaugušajiem 3 eiro, skolēniem 1,50 eiro. Muzejs strādā tikai vasarā no 10.00-19.00.

Jūs sagaidīs kaut kas tiešām negaidīts - muzeja veidotājs Viļus Orvidas, kas pats nodzīvojis tikai 40 gadus, padomju laikā no iznīcināšanas paglābis dažādas kultūras un reliģijas relikvijas, arī kapakmeņus un - jā - Lietuvā vienīgo tanku. Pats visu mūžu ar kaltu veidojis jaunus koka un akmens tēlus. Kopējā muzeja noskaņa ir diezgan pabaisa, jo tik daudz kapu krustu un reliģisko elementu vienuviet Latvijā neredzēsi. Meita baidījās un visur saskatīja iluminati simbolus. Tīši vai netīši, bet dārzā ir saskatāmas daudzas reliģijas. Mūsu dienās muzejā notiek dažādi reliģiski pasākumi un mākslas plenēri.

Vai noteikti iesaku - izvērtējiet paši no attēliem, bet fakts, ka kāds savu dzīvi veltījis, lai ne mazā teritorijā savestu neskaitāmus laukakmeņus, tos saliktu, veidojot konkrētu koncepciju, jau ir apbrīnas vērts. Bērniem bija interesanti ložņāt un zvanīt zvanu:)