Minizoo Dobuļi

Minizoo Dobuļi

08. Jul 2020, 14:56 Klintasmamma Klintasmamma

Lai arī sensenos laikos, kad es vēl biju maza, grūti būtu iedomāties, ka kādam būtu bijis minizoo, jo omei taču laukos bija gan vistas, no kurām dažas bija tik ļoti pieradušas pie manas ciemošanās, ka ļāva sevi paijāt, gan skaļais ruksis, gan truši, kuri jau no pirmajām dzīves dienām bija pieraduši pie tā, ka es cītīgi viņus pieskatu, kūtī pavadot stundas un domājot katram no viņiem atbilstošu vārdiņu. Toreiz kāds pūkainis, par kuru rūpēties, bija līdzās vienmēr, tāpēc man ir ļoti žēl, ka meitai šis prieks daļēji ir liegts alerģijas dēļ. Turēt kādu mājās nevaram, tāpēc itin bieži dodamies uz kādu minizoo, kas pēdējos gados Latvijā parādās aizvien vairāk.

Lai arī Rīgas tuvumā zinu vismaz 4 dažādus, mūsu mīļākais noteikti ir Dobuļu minizoo, jo tur ir salīdzinoši liela teritorija, nepārbaroti dzīvnieki (kas man, piemēram, traucē Briežos, jo dzīvnieki dienas vidū itin bieži ir pārēdušies un bērnam, kas cer viņus iepriecināt ar nopirkto kārumu, pat neskatās virsū. Dobuļos ir bijis tā, ka tad, kad vēlējos iegādāties barību, man tika godīgi pateikts, ka dzīvnieciņiem bijis daudz apmeklētāju, tāpēc viņi ir jau labi paēduši, un labāk to nedarīt), citur bieži neredzēti dzīvnieki (ķenguri, kamielis u.c.) un pārdomāta atpūtas vietu atrašanās, lai tad, ja kāds svin ar draugiem kādu jauku notikumu, apmeklētāji nejustos tā, ka traucētu un atrastos pārāk tuvu. 

Patīkami, ka Dobuļiem ir arī Facebook lapa https://www.facebook.com/pages/Dzimtmisa-Mini-Zoo-dobu%C4%BCi/1767080500015698 un interneta vietne http://www.minizoo.lv/ kur ērti sekot aktualitātēm un darba laikam. 

Vasarā darba laiks ir 10-17, bez brīvdienām.
Adrese un kontaktinformācija: Dzimtmisa,
Iecavas novads
LV-3913
Tel: +371 29177846
Epasts: info@minizoo.lv

Cena: 3 EUR (3-16 g.v. bērniem), 4 EUR (pieaugušajiem), 1 trauciņš ar barību - 1 EUR (dzīvniekus var barot tikai ar uz vietas iegādāto barību).

Grupām un pinknikiem jāpiesakās pa augstāk norādīto tālruni.

Uz vietas ir gan iespēja rokas nomazgāt ar ūdeni un ziepēm, gan notīrīt ar dezinf.līdzekli. Ir labierīcības un arī plaša bezmaksas stāvvieta. Līdzās stāvvietai ir stends, uz kura uzzināt par apkārtnē esošajām tūrisma vietām, kas man šķiet ļoti ērts, ja kāds jūt, ka gribētu apskatīties vēl kaut ko līdzās esošu. 

Orientēties ir viegli, biļetes un ēdienu dzīvneikeim par skaidru naudu var iegādāties nelielā kioskā, kurā pieejami arī dažādi suvenīri (adījumi, saldumi, magnētiņi, pāva spalvas u.c.). Mazo dzīvneiku mājā ir truši, dažādi grauzēji, dzeloņcūkas, krāšni eksotiskie putni (arī runājošs papagailis, kurš vienā brīdī gan mani pamatīgi nobiedēja, kad, ienākot tukšā ēkā ar bērnu, pēkši  dzirdēju kādu vīrieša balsī sakām man "čau". Apskatījos, bet nevienu neredzēju, padomājot, ka gan jau izlikās. Pēc 3 "izlikās reizes" atklāju blēņdari). Ir arī bruņurupuči un maras.

Ārā ir lamas, alpakas, kazas, kamielis, ēzelītis, makaks, degunlāči, ķenguri, daudz dazādu putnu u.c. dzīvnieku, kuri visi ir laimīgi, mīļi un ļauj sevi samīļot. Ļoti patīk, ka Dobuļos regulāri notiek pārmaiņas, dzīvnieku kļūst vairāk (noteikti arī darba, taču viss vienmēr ir sakopts, tīrs, nav nepatīkamās smakas, zālīte nopļauta). Teritorijā ir arī piknika vietas un šūpoles, dīķis ar krāšniem putniem un iespēja aizmukt no pilsētas steigas, lai redzētu bērnu acis spoži mirdzam.

Man patīk, omei patīk, 4gadniecei un drīz jau 1gadniecei arī. Iesakām arī Jums!