Minhauzena pasaule un Ainaži

Minhauzena pasaule un Ainaži

19. Jul 2015, 13:39 laurlapa laurlapa

18.jūlijā kopā ar ģimeni pirmo reizi apmeklējām Minhauzena pasauli Duntē, Salacgrīvas novadā.

Bijām Minhauzena muzejā, kur uzzinājām Minhauzena vēsturi, redzējām Latvijā plašāko vaska figūru muzeju un alus kausu kolekciju (ap 2000 kausu no 50 pasaules valstīm), gājām divas takas: Minhauzena alus kausa taku (1035km-turp un atpakaļ 2070km) un Minhauzena meža taku (visas takas garums 5,3km, garā taka 4,5km, īsā taka 3,2km).

Izstaigājot šīs takas, mūsu mazā meitiņa bija ļoti izsalkusi un nogurusi no garās staigāšanas tāpat kā mēs. Tāpēc sākumā iestiprinājāmies tur pat esošajā vasaras kafejnīcā (balta kafija maksāja Eur 1,50, cīsiņš mīklā Eur 0,70) un tad devāmies tālāk skatīties tālāk Minhauzena pasauli. Pusdienas bijām nolēmuši ēst Salacgrīvas vispopulārākajā krodziņā "Krodziņš Minhauzens Pie Bocmaņa" (Minhauzena pasaule nebeidzas Duntē, jo ir Minhauzena Krodziņš Salacgrīvā , kā arī Atpūtas komplekss Minhauzena Unda - kuru diemžēl šajā dienā, laika trūkuma dēļ nepaspējām apmeklēt).

Netālu no Minhauzena muzeja ir novietots arī Minhauzena kuģis, kas paredzēts bērniem kāpelēšanai (cena Eur 2). Pārējās cenas skat. foto. 

Ejot pa takām ir izvietoti arī galdiņi pie kuriem var apēst savu līdzpaņemto mielastu, tāpat ir arī maksas piknika vietas, šautuve, nakšņošanas iespējas (sīkāk skatīt www.minhauzens.lv)

Secinājām, ka mūsu ģimenei ļoti patika šī atpūtas ekskursija pa Minhauzena pasauli, tā ir vieta, kur gribas atgriezties un iesakām to apmeklēt arī citiem. 

Diemžēl pusdienot Salacgrīvas Minhauzena krodziņā mums neizdevās, jo bija slēgts (izskatījās, ka pa visam slēgts/likvidēts). Tāpēc nebeidzot mūsu ģimenes ekskursiju devāmies kaut kur paēst- tā kā Salacgrīvā bija cilvēku pūļi Positivus festivāla noskaņās, tad nolēmām braukt tālāk līdz Ainažiem (gan paēst, gan pavērot Ainažu molu).

Ainažu slavenākā kafejnīca "Robeža" bija pilna ar ēstgribētājiem, daudzi te bija iegriezušies no Positivus festivāla un līdz ar to ēdiens bija jāgaida vismaz stundu. Nolēmām tur nepalikt un negaidīt, bet paēst atpakaļceļā Salacgrīvā.

Ainaži atgādināja mazu lauku miestiņu, kur pat citu kafejnīcu neatradām. Ainažos atradās divi muzeji: Ainažu jūrskolas muzejs un ugunsdzēsības muzejs. Mums interesēja Ainažu mols, tāpēc gājām līdz piekrastei - bija jāiet gabaliņš pa dabas parku, gar Randu pļavām. Molu saskatījām tālumā, bet pie ūdens īpaši pieiet nevarēja, jo bija daudz aļģu.

Paēst nu jau vakariņas mums izdevās atpakaļceļā Salacgrīvā, "Kambīze Pie Laša kundzes" (par 2 kefīriem, 2 saļankām un 2 porcijām samaksājām virs Eur 18).

laurlapa laurlapa 19. Jul 2015, 16:01 Rinalda

Tur aiziesim nākamreiz, kad būsim Salacgrīvā! 😀