Mērsraga piejūras pļavu skatu tornis

Mērsraga piejūras pļavu skatu tornis

07. Oct 2020, 13:41 Cielavinna Cielavinna

Mums ir tāds maziņš mērķītis apceļot Latvijas visus skatu torņus. Rudenī Latvijas daba ir īpaši krāsaina un no skatu torņiem paveras burvīgs skats uz apkārtni. Ceļojot pa Latviju vienmēr cenšamies redzēt pēc iespējas vairāk un piesātināk. Prieks, ka bērni dala šo mīlestību ar mums pret mūsu zemi. Galvenais, ka lielajam puikam bail no augstuma, bet nu kāpj augšā un pēc tam priecājas, ka savas bailes ir pievarējis.

Brivdienās devāmies apskatīt vairākus skatu torņus Kurzemē. Viens no jaunatklātajiem mūus skatu torņiem ir Mērsraga piejūras pļavu skatu tornis, kurš atrodas burvīgā vietā pie jūras. Ja Jums sanāk būt Mērsraga pusē, noteikti dodieties aplūkot šos divus skatu torņus.

Skatu tornis atrodas Mērsraga piejūras pļavā – Jomiņā (Latvijas piekrastē – reti sastopams biotops) – ziemeļos no Mērsraga ostas. No torņa labi pārskatāmi gan piejūras pļavu plašie niedrāji, gan arī dzīvei savvaļā pielāgoto govju noganītās pļavas, kas ir augu sugām nesalīdzināmi bagātākas.

Nākošais skatu tornis atrodas pie Mērsraga bākas- Mērsraga putnu vērošanas tornis- 9 metrus augsts skatu tornis pie Mērsraga bākas, piejūras pļavā "Jēgerlejās".



Piemērotākais laiks putnu vērošanai ir aprīlī un maijā, kā arī pirms putnu migrācijas oktobra sākumā.

Ja arī Jūs esat Latvijas dabas cienītājs, nesēžiet mājās un dodieties dabā.