Melns apģērbs - JĀ vai NĒ grūtniecībā?

Melns apģērbs - JĀ vai NĒ grūtniecībā?

22. Jun 2015, 10:05 KSksksksksks KSksksksksks

Melns apģērbs - JĀ vai NĒ grūtniecībā?

Nevienai no sievietēm nav noslēpums, ka melns apģērbs ir vienmēr uzskatīts par elegantu un sievišķīgu. Daļa sabiedrības melnu apģērbu izvēlas, jo populārs ir uzskats, ka melns  apģērbs vizuāli slaidina apģērbu. Ir arī otra puse sabiedrības un modes mākslinieki, kuri uzskata, ka melns vizuāli slaidina tikai tievus cilvēkus (ja nemaldos, tad vienā no "Ievas pārvērtības" sērijām to apgalvoja A. Pavlovs). 

Bet kā ir ar melnu apģērbu grūtniecības laikā? Kopš esmu atvērusi grūtnieču apģērbu veikalu "9 mēneši", esmu secinājusi, ka liela daļa mūsu burvīgās klientes apzināti izvairās valkāt melnu apģērbu grūtniecības laikā (pašas klientes stāsta vai skatoties to, ka melnie apģērbi tiek pirkti mazāk). Topošās mammas uzskata, ka melna krāsa nes sev līdzi negatīvismu, drūmu noskaņu un nav piemērota krāsa brīnišķīgajam grūtniecības periodam. 

Turpretī, mūsu sadarbības partneri "Seraphine" un "Jojo Maman Bebe" ļoti plašā klāstā piedāvā ērtu apģērbu melnā krāsā. Lielākā daļa kleitu no abām iepriekš minētajām firmām ir melnā krāsā, pamatojoties uz to, ka melns piešķir topošajai mammai izteiktākas ķermeņa formas un nomaksē to, kas maskējams ( jā, mēs visas zinām, ka NE visām grūtniecēm ķermenis ir "ideālā kārtībā" grūtniecības un pēcdzemdību periodā). 

Kā tad īsti ir - topošās mammas izvairās no melna apģērba, jo tas sevī nes tumšas izjūtas? Vai tomēr tas ir tāpēc, ka ir vasara (lai gan arī ziemā mūsu veikala klientes centās izvēlēties citas krāsas kā melnu)?

Lai laba gatavošanās Līgo svētkiem, dāmas!

(visi pievienotie attēli ir no firmas "Seraphine")

jolanta.asti jolanta.asti 22. Jun 2015, 16:42

Pirmajā grūtniecībā sanāca valkāt apģērbu melnā krāsā, nemaz neaizdomajos ne par ko jo tieši melnā apģērbā jutos ērti un vienmēr skaisti, šobrīd rit otrā grūtniecība, no melnā izvairos tikai tā iemesla pēc, ka ir vasara un visas zinam ka melnais pievelk sauli, bet visnotaļ nomainoties gadalaikam tumšais būs aktuāls, bet galu galā grūtniecības laikā jāvalkā to, kas ir komfortabli jaunajai māmiņai! Vienmēr apģērbu esmu nēsājusi tādu kādā jūtos ērti un nekad nepievēršu ko domā citi!