Aktīva meistarklase: Muguras sāpju mazināšana grūtniecības laikā – teorija un prakse

Aktīva meistarklase: Muguras sāpju mazināšana grūtniecības laikā – teorija un prakse

17. Dec 2019, 00:51 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Aktīvā meistarklase, kurā Tu mācīsies saprast savu ķermeni grūtniecibas laikā, uzzināsi ko darīt vai ko labāk nedarīt, kad sāp mugura un gūsi priekšstatu par pozām , kas var mazināt muguras sāpes.

PIESAKIES MEISTARKLASEI ŠEIT->>>

Nodarbības laikā saņemsi atbildes uz jautājumiem:

-Kas visbiežāk var izraisīt muguras sāpes grūtniecības laikā?

-Kuras muskuļu grupas visvairāk tiek noslogotas, mainoties stājai?

-Kā ikdienas pozas ietekmē sāpju palielināšanos?

-Kā ikdienas piespiedu pozas var pastiprināt muguras sāpes?

-Ko ir iespējams darīt muguras sāpju gadījumā, lai tās atvieglotu?

-Vai drīkst vingrot tad, kad sāp mugura?

Nodarbības teorētiskajā daļā fizioterapeits Tev izskaidros mugurkaula un korsetes daļas anatomiskās struktūras un to, kā ķermenis gan anatomiski, gan fizioloģiski mainās bērna augšanas laikā.  Runāsim par muskuļu disbalansu, pozu asimeriju un tām muskuļu grupām, kuras visvairāk tiek noslogotas, mainoties stājai.

Nodarbības praktiskajā daļā Tev tiks piedāvātas 10 pozas muguras sāpju mazināšanai. Pozas un to variācijas tiks detalizēti paskaidrotas, lai iegūtu pēc iespējas labāku efektu no konkrētā vingrinājumi un nedarītu sev pāri.

Uz nodarbību jāņem līdzi ērts apģērbs, jo vingrinājumi un pozas tiks izpildītas uz paklājiņiem. Nodarbību drīkst apmeklēt arī pirmajā grūtniecības trimestrī, bet vēlama ārstējošā ārsta atļauja. Vingrinājumi un izpildāmās pozas būs vieglas intensitātes.

Nodarbības ilgums 2 stundas. Nodarbība tiek vadīta latviešu valodā.

Fizioterapeite Agita beigusi fizioterapijas studijas Rīgas Stradiņa universitātē un 2014. gadā ieguvusi arī fizioterapeita sertifikātu, šobrīd studē  Rīgas Stradiņa universitātes Medicīnas fakultātē, lai iegūtu ārsta grādu. Agita jau 5 gadus strādā ar zīdaiņiem, sniedz konsultācijas jaunajiem vecākiem par mazuļu aprūpi, vada vinrošanas sievietēm pirms un pēc grūtniecības laikā, pārzin Handling un Bobath principus, kā arī ir izgājusi embrioloģijas kursu medicīnas studiju laikā par zīdaiņa attīstību.

Kad notiks?

19. decembrī plkst. 18.00-20.00

Kur notiks?

Māmiņu Klubā, Vīlandes ielā 1-2, ieeja no Elizabetes ielas

Cik maksā?

€ 20

PIESAKIES MEISTARKLASEI ŠEIT->>>