Sarūpējot svētku galdu, jādomā ne tikai par sāļajiem ēdieniem, bet arī saldajiem. Un kas gan var būt gardāks kā karameles,nu gluži kā mūsu bērnībā!
Māmiņu Klubs
Sastāvdaļas šajā variantā ir ļoti, ļoti treknas, bet ar tām var arī vienmēr variēt, piemēram, nelikt vispār sviestu, lai gan tas dod tādu patīkamu garšas nokrāsu rezultātā. Kā arī daudz vaniļas cukura dos asāku piegaršu.
Nepieciešams:
- 0.5L salds krējums;
-1 glāze brūnā cukura;
-180g(vai arī mazāk) sviesta;
- 64g (jeb 4x16g paciņas) vaniļas cukuraLej katlā saldo krējumu.Uz lēnas uguns ļauj tam nedaudz uzsilt.
Sviestu sasmalcina un pievieno siltajam krējumam.Ber klāt abus cukurus gan brūno......gan vaniļasVisu samaisa.Un tad sākas lielais gaidīšanas laiks. Masa turpina karst uz lēnas uguns (Uzmanīgi! Jūs nekādā gadījumā negribēsiet, ka viss labums tiek pāri katliņam!), ik pa laikam jāpmaisa, līdz pa priekšu izveidojas "gotiņa", bet tad.....karameles masa. Kā noteikt, ka katlu var ņemt nost no uguns? Pirmkārt, masa ir kļuvusi biezāka arī tumšāka, otrkārt, var izmantot ūdensglāzes testu - lāsīti iepilina glāzē ar ūdeni, ja tā sacietē momentā, tad gatavs, bet ar stundu vārīšanas procesa vismaz ir jārēķinās.Gatavo masu lej uz sviestpapīra vienmērīgā slānītī.Sagriež. Jo gludākas karameles vēlas, jo ātrāk jādarbojas. Ja pašmērķis nav perfekcija, tad mierīgi var arī nesteigties un atstāt nevienmērīgas, raupjas malas.Lai karameles būtu cietākas, tās ieliek uz nakti ledusskapī, lai no rīta varētu jau servēt!
Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
piekrītuUzzini vairāk