Mazulim pelmeņus- kāpēc ne!?

Mazulim pelmeņus- kāpēc ne!?

25. Oct 2017, 19:25 Mar&Co Mar&Co

Uzreiz teikšu, ka arī es balto miltu ēdienus dēliņa (1gads) ēdienkartē ieviešu reti, taču neesmu kategoriski pret. Miltus pievienoju, piemēram, gatavojot biezpiena plācenīšus. Ēdienkartes dažādošanai šodien ar savu mammu nolēmu pagatavot mājas pelmeņus- tādus, ko varētu ēst arī mazais. 

Nepateikšu konkrētas proporcijas, viss notiek tā teikt "uz aci"

Mīklai nepieciešami milti, nedaudz ūdens, šķipsniņa sāls. Mīklu plāni izrullē un ar mazās glāzītes palīdzību veido aplīšus.

Pildījumam šoreiz izvēlējāmies samaltu jaunlopa gaļiņu ar sīpolu, ķiploku, nedaudz sāli un pipariem. Sapilda mīklā un aizloka aplīšus.

20171025192351-59024.jpg

20171025192442-89312.jpg

Nākamajas reizēs noteikti paeksperimentēšu ar dārzeņiem un putna gaļu.

Liek vārīties uzvārītā ūdenī 15min. Daļu pelmeņu ievietoju saldētavā.

Lai labi garšo!