Mazie palīgi

Mazie palīgi

20. Jan 2017, 00:50 Mamm.mamm Mamm.mamm

Šonedēļ mums daudz darbiņi bija jādara, tāpēc tikai šodien publicēju šonedēļ pirmo blogu. Centīšos turpmāk būt čaklāka.

Šoreiz par kādu praktisku tēmu - mājas darbiņi.

Ar pieredzi par bērna iesaistīšanu tajos, diemžēl, nevaru sniegt. Būtu labi dzirdēt jūsu pieredzi par to, kādus mājas darbiņus jūs uzticat bērniem un no kāda vecuma!

Mani galvenie palīgi ir dažādas sadzīves ierīces. :) Uzreiz jāsaka paldies dažādiem ierīču izgudrotājiem, ražotājiem un tirgotājiem, pateicoties kuriem, mums tās ir. Un tālāk nosaukšu savas TOP5 iekārtas, bez kurām savu ikdienu nevaru iedomāties: 

1) Veļas mazgājamā mašīna. Domāju, ka tā, lai arī ir pašsaprotama iekārta teju katrā mājā, ir bieži vien nenovērtēta. Tā kā drēbes tagad mazgāju katru dienu, šo iekārtu ļoti novērtēju. Iedomājoties, ka tas viss būtu jāmazgā ar rokām (un vel ja būtu auduma autiņi), tiešām novērtēju veļas mazgājamo mašīnu un esmu pateicīga cilvēkam, kas to izgudroja.

2) IRobot Roomba robots-putekļu sūcējs. Ne vien tīra grīdas, bet iemeidzina manu bērniņu, ja pa dienu nenāk miegs. Ja bērns nevar iemigt, "palaižu" robotu. Bez tam, galveno uzdevumu, tīrīt grīdas, veic ļoti, ļoti labi. Mūsu mājās slota ir tikai mazā gadījumiem, kad ļoti lieli gruži jāsavāc (piemēram, saplīsusi glāze). Agrāk daudz laika patērēju grīdu uzkopšanai, šis man ir liels palīgs.

3) Trauku mazgājamā mašīna. Dažkārt gan gribētos, lai tā arī sakrāmē traukus sevī un pēc tam izkrāmē pa plauktiņiem, bet laikam jābūt ļoti pateicīgai par darbu, ko tā veic. Pēc tam, kad trauku mašīna parādījās mūsu mājās, ļoti labprāt sāku uzņemt viesus. Pat svinības radu lokā ar 20 pluss cilvēkiem es labprāt uzņemos atzīmēt pie mums. Domāju, ka ikdienā kādu aptuveni pusstundu, stundu ietaupu pateicoties tai. Bez tam, arī trauki šķiet tīrāki (ar rokām tos nevarētu nomazgāt 70 grādu temperatūrā).

4) Ūdens varāmā kanna (elektriskā). Tā kā mums ūdens ir ļoti kaļķains, tad vienmēr ūdeni pirms izmantošanas kādā citā iekārtā (piemēram, sterilizatorā) vai dzeršanas novāru. Pa dienu sanāk kādas 7 vai 8 reizes vārīt ūdeni. Priecājos, ka tas, bez uzraudzības, var notikt, piemēram, kamēr baroju bērnu.

5) Grīdas uzmazgāšanas robots. Mājās staigājam basām kājās vai zeķēs, tādēļ grīdu tīrībai tiek pievērsta uzmanība. Agrāk reizi nedēļā četrrāpus izlīdu visu dzīvokli. Tajās dienās jutos "izpumpējusies", nosvīdusi, bet labu darbiņu padarījusi. Tagad, paņemu robotu, uzlieku lupatiņu, ieleju ūdeni, ieliku beteriju un "palaižu". Man jūtams spēku ietaupījums. 

Kas ir jūsu mazie palīgi?

Foto: flickr.com 

MiA1123 MiA1123 30. May 2017, 17:05

Pirms menesa iegadajamies irobot roomba 866, esam loti apmierinati. No sakuma domajam vai vajag, jo cena liela, bet nenozelojam veikto pirkumu. Iztira mazas spraudzinas starp gridu un skapi, vai sturus pateicoties mazajai birstitei sanos. Varu teikt, ka sobrid tas ir mans vislielakais paligs esot gaidibas. 😀 ❤
Pat kakjim interesanti skatities ko tas dara un staiga visu laiku pakal. 😀
Ka izradas pec robota iegades ir iespejams registreties un sanemt bonusus, ja noradisi musu robotinu marley , tad bus iespejams sanemt vairak bonusu.

20. Jan 2017, 17:21 kas_tas_tads

Ir vērts uzaicināt IRobot parstāvi uz demonstrāciju uz mājām (tas ir bezmaksas un nekas pie viņiem nav jāpērk - viņi arī neko nepārdod, tikai atbild uz jūsu jautājumiem un nodemonstrē robotu jūsu telpā).
Viss atkarīgs no platības, kas jātīra un prasībām no jūsu puses. Piemēram, mums 2 istabu dzīvoklī ar ekstrām HEPA filtrs un dzīvniekiem draudzīgais robots savi funkciju veic Roomba 776.
Var dabūt 14% atlaidi, veicot koppasūtījumu.

20. Jan 2017, 17:16 FejuFeja

Ja iepriekš "nepalaižu" Roombu (putekļusūcēj robotu) un grīda tātad ir neslaucīta, netīra, tad lielos gružus mans uzmazgātājrobots (Braava), protams, sastumj stūrī. Lielu daļu gan uzņem lupatiņā.

20. Jan 2017, 11:56

Mūsējam Irobotam ir kādi 2gadi, 2x bijis apkopē, remontā,bet tāpat haltūrē, jānes būs atkal,jo tagad man ērtāk pašai visu.
Plānoju multivāres katlu iegādāt,lai sagaida mājās ar siltu ēdienu. Interesanti,ka man gadu bija trauku mazg.m.ne reizi neizmantoju.

kas_tas_tads kas_tas_tads 20. Jan 2017, 08:41

Kura irobot roomba jums ir? Skatos, ka ir būtiskas cenu atšķirības... Bet tādu, kas nedarbojas nav jēga pirkt, tāpēc nevaru izlemt

FejuFeja FejuFeja 20. Jan 2017, 07:43

Vai robots grīdu iztīra perfekti, vai arī tomēr vietām (tuvāk mēbeļu malām, istabu stūros) mēdz atstāj neimazgātu? Vienmēr noskatos uz šiem brīnumiem, bet nekad nav cēlusies roka par tiem maksāt.