Matu izkrišana, lūšana- piemeklē līdz pat 50% sieviešu pēc dzemdībām

Matu izkrišana, lūšana- piemeklē līdz pat 50% sieviešu pēc dzemdībām

27. Sep 2013, 20:00 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

MATU IZKRIŠANA, LŪŠANA UN TENDENCE KĻŪT PLĀNĀKIEM IR ĻOTI IZPLATĪTA PROBLĒMA, KAS IETEKMĒ LĪDZ PAT 50% SIEVIEŠU PĒC DZEMDĪBĀM 

Kad sieviete gaida mazuli, ķermenī notiek apbrīnojamas pārmaiņas, lai nodrošinātu veiksmīgas dzemdības un mazulis piedzimtu vesels. Pārmaiņas noris arī pēc bērna piedzimšanas. 

Gan grūtniecības laikā, gan vēlāk lielākā daļa simptomu, ko sievietes jūt un kas ietekmē ādu, matus vai vispārējo noskaņojumu, ir saistīti ar izmaiņām estrogēna un progesterona līmenī.

Šīs pārmaiņas jaunās māmiņas var ietekmēt dažādi, un to izprašana ir pirmais solis pretī tam, lai uzsāktu sarunu, meklētu padomus un atklātu sev pieejamos risinājumus.  

MATI

Mati aug ciklos. Jebkurā brīdī lielākā daļa matu aug, kamēr citi ir atpūtas vai izkrišanas fāzē. Grūtniecības laikā aktīvi aug līdz pat 95% galvas matu.

Grūtniecības hormonu pieaugums nozīmē, ka vairāk matu stiebru atrodas aktīvajā augšanas fāzē, tādējādi sievietes zaudē mazāk matu nekā parasti. Sešas nedēļas pēc dzemdībām matu augšanas temps krītas un tie strauji izkrīt. Līdz izaug jauni mati, sievietes pamana, ka mati kļūst plānāki, visplānākie tie būs aptuveni trīs līdz četrus mēnešus pēc dzemdībām, bet plāni var izskatīties no trim mēnešiem līdz pat gadam. Attiecīgi matu folikulu daudzums izkrišanas fāzē palielinās aptuveni no 25 līdz 35%.

Matu stāvokli un augšanas veidu ietekmē ne tikai hormonālās izmaiņas, bet arī tava vispārējā veselība, uzturs un vide.

Lai gan ir svarīgi izprast iemeslus, kas liek matiem kļūt plānākiem, vienlīdz būtiski ir identificēt trīs galvenos faktorus.

 20130910111203-74462.jpg

1. Mazāk matu stiebru

Pēc dzemdībām matus plānākus padara izmaiņas matu augšanas ciklā grūtniecības laikā un pēc tās.

 20130910111227-39701.jpg

2. Smalkāki matu stiebri

Ar laiku matu struktūra mainās. Grūtniecības laikā mata stiebra diametrs var palielināties. Pēc tam tas pielāgojas iepriekšējam izmēram, tāpēc var rasties iespaids, ka mati kļūst plānāki.

 20130910111239-13648.jpg

3. Neveselīga vide galvas ādā

Pēc mazuļa piedzimšanas vari būt ļoti aizņemta un mazgāt matus retāk. Tas negatīvi ietekmē matu un galvas ādas veselīgo izskatu.

 20130910111531-70786.jpg

Šī viennozīmīgi ir vissāpīgākā no tēmām, runājot par matu veselību it īpaši sievietēm pēc bērna piedzimšanas. Ko darīt, pie kā vērsties? Frizieri un stilisti ne vienmēr spēj piedāvāt reālu risinājumu, vien ar dažādiem serumiem un matu augšanas eliksīriem var izrādīties par maz, un ko darīt, ja tie nesniedz gaidīto rezultātu?

 „Pirmkārt, ir jāsaprot, cik nopietna ir problēma un vai ir jādoma par speciālista apmeklējumu”– uzsver matu speciāliste, Latvijas Trihologu Asociācijas vadītāja Inga Zemīte. „Tam, ka mati kļūst plānāki var būt vairāki iemesli sākot ar nepareizu uzturu un kopšanu un beidzot ar ģenētiku. Matu speciālists – trihologs palīdzēs Tev noteikt problēmas avotu un rast risinājumus, iesakot nepieciešamu ārstniecisko kursu vai piedāvājot matu kopšanas līdzekļus, kas vizuāli palīdzēs piešķirt matiem vēlamo izskatu.”

NEATKARĪGS PĒTĪJUMS ATKLĀJA, KA LIELĀKĀ DAĻA JAUNO MĀMIŅU VĒLĒTOS LĪDZEKĻUS, KAS PĒC BĒRNIŅA PIEDZIMŠANAS ĻAUTU PADARĪT MATUS BIEZĀKUS UN APJOMĪGĀKUS.

Īpaši radīts matu kopšanas režīms, kas aizsargā, stiprina matus pret bojājumiem un liek tiem izskatīties biezākiem, apjomīgākiem, ir lieliska ideja, kas ļauj maksimāli uzlabot matu izskatu un palīdz novērst nevajadzīgu matu izkrišanu, ko izraisa lūšana.

Atrast laiku rūpēm par matiem brīdī, kad dzīvē ienācis mazulis, var būt problemātiski. Labā ziņa ir tā, ka pieejamas vienkāršas, efektīvas iespējas, kas ļauj no jauna atgūt biezākus, apjomīgāka izskata matus un arī pašpaļāvību.

Dr.I.Zemīte stāsta: „ASV jau vairāk kā 20 gadu ir risinājums un šobrīd šai problēmai, manuprāt, nav labāka risinājuma kā Nioxin. Ne par velti šis produkts katru gadu jau padsmit gadus pēc kārtas ASV stilistu balvā (Stylist Choice Awards) saņem godalgu par frizieru, tātad, profesionāļu atzītāko līdzekli cīņā ar matu kļūšanu plānākiem! Un vēl jo vairāk – šo produktu radīja Eva Grehema 1987.gadā, kura pati bija saskārusies ar matu tendenci kļūt plānākiem un izkrišanas problēmu.


20130906123631-12819.jpg 

Nioxin piedāvā personalizētu trīs pakāpju sistēmu, kas attīrīs un kops galvas ādu, nostiprinās matus pret lūšanu, un liks jebkuriem matiem izskatīties kuplākiem un izteiksmīgākiem tikai 4 nedēļu laikā! Reāls vizuālais efekts. Un šos produktus var lietot ikviens. Bieži vien cilvēkiem, kam nav nekādas matu problēmas, no dabas ir plānu matu struktūra – arī šeit der Nioxin. Mati kļūs vizuāli apjomīgāki un daudz patīkamāki taustei.” 

Nioxin nesola ataudzēt matus, bet gan palīdzēs Taviem matiem augt veselīgākiem un stiprākiem, vizuāli padarot tos kuplākus!

NIOXIN saloni

Rīga: salonos KOLONNA, DZINTREKS (Rīga, Jūrmala), TOKYO HS, LE STUDIO, FRIZURNAYA, ALEKSANDRS, COIFFURE, EMMA FRĪDA, KIRJAN STUDIO, MAIJA (Imanta), KOALA, VESELĪBAS CENTRS 4 – 4. Dimensija (P. Brieža ielā), MĀRĪTE S (Piņķi);

Talsi: salonā ROŽU NAMS

Ventspils: salonā JŪLIJA

Valmiera: salonā DĪVA

Bauska: salonā BB SALONIŅŠ

Alūksne: salonā SKAISTUMA DARBNĪCA

Aizkraukle: salonā ANFEJA