Kā jau daudzas no Jums zina, mans hobijs ir toršu un kūku cepšana. Ļoti bieži manas tortes pasūta mani draugi, radi un paziņas.
Šoreiz mana draudzene palūdza vai es nevarot uz viņas dēliņa 6. gadu jubileju uzcept kūku mašīnas formā, nu tādu kā Makvīns. Domāju, domāju un piekritu pamēģināt.
Tad nu skatieties, kas man sanāca.
Kūku gatavoju no parastā biskvīta. Kārtām pa vidu smērēju rabarberu ievārījumu un sviesta krēmu.
Kā gatavot biskvītu var izlasīt šeit: http://www.maminuklubs.lv/sieviesu-klubs/majas-torte-ar-varito-kremu-143521/
Šai kūkai es vienai kārtai ņēmu 5 olas un tad attiecīgi, cukurs 5 EK un milti arī 5 EK.
Sviesta krēmu gatavoju šādi: 200 g sviesta saputoju ar 2 EK pūdercukura, puto līdz sviests kļūst gaišs un gaisīgs, tad pieputojam klāt 3 EK iebiezinātā piena ar cukuru. Krēms gatavs.
Torti sasmērēju iepriekšējā vakarā, lai viņa sasūktos, sastingtu un būtu stingrāka.
Nogriežam no malām gabalus, kas būs jumts.
Nosmērējam ar sviesta krēmu.
Liekam virsū jumtu un nogriežam slīpi priekšā.
Pirms uzliekam mastiku, kūku apsmērējam ar sviesta krēmu.
Uzberam uz galda pūdercukuru un izrullējam cukura mastiku. Man bija pirkta gatavā, sarkana 250 g.
Mastika jāizrullē 4 -5 mm bieza, un tik liela, lai varētu pilnībā apklāt kūku. Man, lai kūku apklātu bija jārullē plānāka, jo ar mastiku darbojos pirmo reizi un nezināju, kā viņa rullēsies, cik lielai kūkai pietiks. Tā kā mastika bija izrullēta plāna, bija diezgan grūti uzklāt, jo viņa plīsa, bet nu izdevās.
Turpmāk zināšu, ka jārullē biezāka. Jā vēl piebildīšu, ka mastiku nevar likt uz putukrējuma.
Liekam uz mašīnas un nolīdzinām. Liekās malas tika nogrieztas.
Sākam dekorēt mašīnu. Riteņiem ņemu mazos zefīrus, kuriem galiņus nogriezu, apsmērēju ar izkausētu šokolādi un liku vietās, kur paredzēti riteņi.
Vecākā meita man palīdzēja no Marshmallows konfektēm pagatavot balto mastiku. Kuru tad ar pārtikas krāsvielām iekrāsojām, lai varētu izdekorēt mašīnu.
Kā pagatavot mastiku no Marshmallows konfektēm uzrakstīšu atsevišķā blogā.
Tad nu ar cukura sīrupu pielīmējam visas detaļas.
Ar izkausētu šokolādi apvelkam apkārt rāmīti. Teikšu, ka ar izkausēto šokolādi strādāt bija grūti, jo viņa man kaut kā vietām nedaudz notecēja, kas visu nedaudz pabojāja. Šeit man vēl jāpadomā ko darīt, kad gatavošu nākamo šādu torti.
Kūka gatava.
Kūka jau pie jubilāra. Mazais jubilārs bija ļoti priecīgs.
Kūka šķērsgriezumā.
Priekš pirmās reizes domāju, ka torte sanāca ļoti laba. Protams man vēl daudz jāmācās strādājot ar mastiku, nav jau perfekts rezultāts.
Galvenais, ka mazajam jubilāram bija liels prieks, arī pārējie bija sajūsmā. Torte bija ļoti garšīga.
Vēsma
Torti var pie manis pasūtīt.
Mans e-pasts
vesma.aba@inbox.lv
paldies ka Vēsma tu mums visu parādīju sīki un smalki, jo reizēm ir patīkami to virtuvi redzēt, lai neliktos ka tā ir neiespējamā misija.
gaidīšu vēl kādu šedevru.
Ideāla 😀)
vienkārši kolosāli👍
Darba prakse daudz veidoju daudz un cukura plastika dod un rada brinumus😀
Majas ar izmantoju vinu esmu apmierinata😀
Bet darbina super😀