Līdz šim nekad nebiju gatavojusi Tiramisu, un ja godīgi tad arī ēdusi nebiju.
Tad nu brīvdienās ar bērniem nolēmām pagatavot Tiramisu, bet tādā vienkāršotā variantā.
Tiramisu pagatavošanai vajadzēs:
- 1,5 - 2 paciņas cepumu Vicenzovo (dāmu pirkstiņi);
- 500 g siers Mascarpone;
- 300 ml saldā krējuma;
- 6 EK pūdercukura;
- 200 ml espresso kafijas;
- 2 EK citrona sulas;
- kakao.
Ņemam cepumus apmērcējam kafijā un kārtojam traukā. Cepumus mērcējam ātri, lai viņi neizšķīst.
Saputojam saldo krējumu ar pūdercukuru un iemaisām Mascarponi, pievienojam un iemaisām citrona sulu.
Krēmu vienmērīgā kārtā klājam uz cepumiem, izmantojam apmēram pusi krēma.
Krēmam virsū liekam otru kārtu kafijā izmērcētu cepumu.
Cepumiem virsū liekam atlikušo krēmu. Pārliekam pāri pārtikas plēvi un liekam uz nakti ledusskapī, lai ievelkas.
Pirms pasniegšanas pārkaisām ar kakao.
Kūka sanāca ļoooti garšīga, mazais kurš kūkas un tortes ēd ļoti reti un maz, no šīs kūkas uzreiz apēda divus gabaliņus un teica, ka ir ļoti garšīga, arī vēlāk dienā apēda vēl pārs gabaliņus.
To cik patiesībā Jums vajadzēs cepumu ir atkarīgs no trauka lieluma, kur kārtosiet Tiramisu, man vajadzēja apmēram pusotru paciņu.
Šai kūkai neizmantoju tradicionālās sastāvdaļas, jo man likās, ka var arī bez tām.
Nākamajā reizē pamēģināšu uz pirmās krēma kārtas salikt banānu šķēlītes, vēl meitas teica, ka varētu vasarā izmantot arī svaigas avenes.
Kā jau sākumā minēju, ka Tiramisu līdz šim neesmu ēdusi, tad mana versija man ļoti garšoja. Arī vīrs novērtēja ļoti atzinīgi un bērni jau sāka strīdēties uz kura jubileju šādu kūku gatavosim.
Izmēģiniet kūka tiešām ir ļoooti garšīga un ātri un vienkārši pagatavojama.
Lai Jums izdodas un labu apetīti!
Vēsma
Es pirku RIMI.
Būs jāaizņemās, jo tradicionālais tiramisu ar alkoholu un olu dzeltenumiem (ja nemaldos) man nav saistošs.