Mana ikdienišķā iepirkšanās

02. Oct 2016, 10:45 zacc zacc
Dzīvojot mājās ar bēbīti, kurš no kādu 4 mēnešu vecuma ir omulības iemiesojums, esmu kļuvusi par galveno pārtikas un citu nepieciešamo lietu sagādātāju. Jo tā ietaupās laiks - vīrs pēc darba uzreiz var nākt mājās, nevajag tērēt laiku veikalam. Mājām tuvu mums ir daudz veikalu, atliek vien izvēlēties.
 
Mums pie mājām vistuvāk ir maza bodīte bez nosaukuma. Ik pa laikam tajā iegriežamies pastaigas laikā ar lielāko puiku, kuram tur patīk izvēlēties kādu kārumu. Tur vienmēr ir ļoti svaigi baltie "Torņu" zefīri, kas mums ļoti garšo. Bieži ēst gatavošanas vidū esmu uz to skrējusi, lai nopirktu, piemēram, krējumu, kura aptrūcies. 
 
Tālāk mums ir Beta, ar savu visai savdabīgo piedāvājumu. Tur pērku tēju un kafiju (lētāk nekā citur šķiet), cepumus, riekstiņus, un bieži paķeras arī kaut kāds virtuves štruntiņš vai dušas pušķis par ļoti labu cenu. Kādreiz arī pienu nopērku. 
 
Uz citu pusi ir vidēja lieluma Maxima. Ļoti reti tajā eju, jo nepatika tas veikals kā tāds. Kad braucu ar sabiedrisko transportu un gāju bieži, jo tas atrodas pie pieturas, specifiskā aromāta dēļ biju to iesaukusi par "kaksimu". Nepatīk grūstīgās un rindā pakausī elpojošās tantes, kas Maximās, šķiet, ir īpaši lielā koncentrācijā, un arī atceros, ka bija grūti tajā ar ratiem izgrozīties. Taču nesen tajā iegriezos pēc gandrīz divus gadus ilgas pauzes, un biju patīkami pārsteigta, ka veikals ir kļuvis daudz kārtīgāks un kasieres ārkārtīgi jaukas. Šķiet, tas kļūs par biežu iepirkšanās vietu tomēr, jo ir viegli sasniedzams kājām un tajā ir plaša produktu izvēle.
 
Tagad, ražas sezonā, man ļoti mīļa iepirkšanās vieta ir tirgus, kur pērku dārzeņus. Šad tad pērku tur arī gaļu.
 
Mūsu pamatiepirkšanās vieta ir Rimi, uz kuru braucam ar mašīnu reizi vai divas nedēļā. Mūsu Rimčiks atrodas ne pārāk apmeklētā tirdzniecības centrā, tāpēc ir viegli nolikt tur auto un rindas pie kasēm nav garas. Tajā veicam lielo iepirkšanos reizi nedēļā, un šai reizei es gatavoju sarakstu, aptuveni paplānojot ēdienkarti, apdomājot, ko pa nedēļu piepirkšu klāt kādā tuvākā veikaliņā vai tirgū. Pērku tur arī autiņbiksītes maksimāli lielu iepakojumu. Rimi arī ir vienīgais veikals, kurā sekoju līdzi atlaidēm un akcijām, īpaši patīk Mamutu dienas. Lietoju Rimi karti, veikalā automātā vienmēr paskatos, ko varēšu dabūt ar atlaidi. Jā, un atzīšos, ka man briesmīgi garšo... alus, un, tā kā jau vairāk nekā četrus gadus es esmu nepārtraukti vai nu barojoša māmiņa vai grūtniece, esmu samierinājusies ar bezalkoholisko, un par visgaršīgāko atzīstu tikai Rimčikā dabūjamo Beerville :D
 
Kādreiz labas pastaigas attālumā bija arī Prisma - man ļoti patika tur augļu un dārzeņu piedāvājums, kā arī apģērbs un mājlietas. Bet nu vairs nav, un ļoti pietrūkst. 
 
Pavasarī, kad slimoju, slikti jutos un mazais ratos nebija ar mieru gulēt, kā arī vasarā, kad mājās dzīvojās arī bērnudārznieks, bieži izmantoju nuko.lv. Patīkami, ērti, ar apkalpošanu un piegādi esmu bijusi vienmēr apmierināta, laba produktu izvēle. Kopš varu staigāt kājām, šī opcija zaudējusi aktualitāti, jo ērtāk tomēr ir ieiet, paņemt un nopirkt, nevis sūtīt, gaidīt un sazvanīties ar kurjeru. Kad vīrs aizbrauc komandējumā, izmantoju, ja jūtu, ka nebūs man laika, spēka vai nervu doties ar vienu vai abiem mazajiem uz veikalu pašai. 
 
Netālu no bērnudārza ir SuperNeto, kurā arī ik pa laikam ieeju, kad eju pēc bērna. Ja būtu tuvāk, noteikti tas kļūtu par pamatiepirkšanās vietu, Rimi atstājot akcijām un tām precēm, kuras SuperNeto nav atrodamas. Bet šobrīd uz Rimi nokļūšana ērtāka. SuperNeto patīk ar to, ka tur ir maz lieku kārdinājumu, līdz ar to arī kopumā samaksāt pie kases sanāk stipri mazāk nekā citur, taču vismaz no ēdamlietām ir viss vajadzīgais.
 
Bez kāda veikala apmeklēšanas varam iztikt 3-5 dienas. Atkarīgs pamatā no tā, vai saldētavā ir gaļas krājumi un cik daudz trīsgadnieks pienu patērējis, un kā mums gājis ar maizes ēšanu. Bieži piens un maize iztērējas ātri. Citreiz atkal kaut kā nenoēdas tik drīz un varam iztikt bez iepirkšanās ilgāku laiku.
 
Pastkastei man ir uzlīme, lai neadresētus sūtījumus neievieto, tāpēc nekādus bukletus nesaņemu. Jāteic, ka īpaši nesekoju cenām līdzi un necenšos katru lietu atrast maksimāli lēti, apskrienot visus iespējamos veikalus. Vislabāk patīk viens liels veikals, kurā varu atrast visu vajadzīgo, kurā ir patīkami uzturēties un kura cenu līmenis kopumā ir man pieņemams.