Mammu bizness: Zaļais veikals apliecina - tikai darbojoties notiek lietas!

Mammu bizness: Zaļais veikals apliecina - tikai darbojoties notiek lietas!

06. Jan 2015, 08:29 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērni iedvesmo un kā pierāda šis Mammu biznesa projekts, arī mudina topošās un jaunās māmiņas uzsākt ko jaunu un nebijušu! Šis dienas stāstā māmiņa Iveta, kas atvērusi veikaliņu, kurā var iegādāties Latvijā ražotas EKO preces! Lai Iveta iepazīstina pati ar sevi! 

Mani sauc Iveta Aleksāne, esmu no Rēzeknes.

Šobrīd no 20 septembra man ir veikals(veikaliņš)Zaļais, kurā var iegādāties ekopreces, preces, kas ražotas un gatavotas Latvijā, preces, ko radījušas  arī jaunas, radošas un vienkārši jaukas sievietes.

20150105155355-60989.jpg

Tieši šī ideja virmoja  ap mani un gaisā jau kādu laiku.Sapratu, ka vēlos kaut ko tādu darīt, jo tāds veikaliņš pilda arī izglītojošu funkciju un pulcina tos, kam savarīgi zaļi domāt un darīt. Dienu skrējienā loloju  savu ideju, bet bija tik daudz visādu darbu... Un tad notika brīnums –paliku stāvoklī. ( par to brīnumu gan ir atsevišķs stāsts, jo manai lielajai meitai nu jau 24gadi, mazajai 23 .septembrī palika 2, pašai pēc dažām nedēļām paliks 45) Tas lika apstāties un nu bija laiks visu ,,salikt pa plauktiņiem,, Esot mājās, beidzot katru svētdienu varēju skatīties ,,MāmiņuKlubu,,, kur ik pa laikam pazibēja kāds iedvesmojošs stāsts par jaunu māmiņu, kas nenobsītas un dara.

Tā nu dekrētatvaļinājuma laikā tika pieņemts lēmums, ka darīšu, to, kas patīk

Tad tika rakstīts projekts Altumā (atbalsts jauniem uzņēmējiem) un šoruden mana mazule uzsāka dārziņa gaitas, bet es metos iekšā darbos. Bija daudzas lietas, kas nāca ar + zīmi, kas savukārt rādīja- virziens ir pareizs.

Un tā 20 septembrī Rēzeknē durvis vēra Zaļais. Kāpēc Zaļais? Spontāni.Bija projekts,ko rakstīju. Veikala nosaukumu  sākumā nerakstīju, jo gaidīju, ka atnāks pats, līdz atskanēja zvans ar jautājumu: ,,Projekta nosaukums būs veikals… kāds?,, Apmulsu, un pēkšņi pateicu-,,zaļais,,.

Veikala moto- veselībai uz dzīvespriekam un praktiski to izdomāja lielā meita

20150105155407-39826.jpg

Tā šobrīd izskatamies i-netā, bet sava mājas lapa vēl tikai taps”

https://www.facebook.com/zalaisveikals?fref=ts

http://www.draugiem.lv/zalaisveikals/

Kā jau teicu, ka veikaliņā ir ne tikai klasiskā izpratnē preces, pie mums var uzzināt informāciju un iegādāties arī Baha ziedus

Viena no meitenēm- jaunajām māmiņām Anita Baltalksne, kas ir māmiņa divām mazām meitenītēm bija jau sākusi apdūt dūlas  gudrības un šobrīd uzsāka mācību kursu, kas dos iespēju būt par konsultantu Baha ziedu izvēlē. Un ja nu no tā izaug kas lielāks?

Man ir tā laime būt gan jaunai māmiņai, gan ,,vecai,,,tāpēc darbam iedvesmo gan mazulīte, gan lielā meita. Mazā meita bieži viem nosaka sortimenta izvēli veikalā-sākot no veselīgiem našķiem, beidzot pat ar k o jaunu un oriģinālu apģērbos. Lielā meita ir man lielākais palīgs, konsultants, reklāmas menedžeris u.t.t. Man (kā visām mammām) ir pašas labākās meitenes pasaulē, lielas jo lielas Dieva dāvanas,katra atnākusi savā laikā, bet abas devušas man spēku, palīdzējušas ar savu esību un skolojušas būt par labāku cilvēku. Un tas notiek visu laiku.

20150105155418-26283.jpg

Tagad gan diezgan reti ir brīži, kad viņas abas ir kopā, bet tādos brīžos mans spēks laikam pat trīskāršojas un iestājas tāds miers un harmonija…

Man ļoti svarīgi man savām meitenēm parādīt, ka tikai darbojoties notiek lietas -

Vēl ļoti svarīgi, ka mēs esam šeit Latvijā, Latgalē un daram tur, kur esam dzimuši un auguši.

Protams, ka darot visas lietas veikalā un mājās, tas nav viegli, bet to jau mēs zinam.Un vēl zinam, cik audz varam , ja ir kam to darīt.Un vēl, cik daudz varam, ja ģimene tevi saprot un atbalsta.

Ir rīti, kad nozvana pulksens un tu domā, ka nav spēka celties, bet tad atskan;,,Mamu, tipu-tapu!! , un viss notiek.

20150105155435-47594.jpg

Par cik Zaļais ir pavisam jauns , tad šobrīd ir savrīgi parādīt, ka esam. Tāpēc esmu pateicīga reklāmai no mutes mutē un visiem, kas šajā  lietā man piepalīdz. Es savukārt ar prieku reklamēju tās(tos) jaunos uzņēmējus, kuru preces jau ir manā veikalā. Kā piemēru varu minēt Guntu Hjūsu, kas audzina trīs burvīgus bērnus un piegādā veikalam burvīgas tējas no savas Dzeneišu z/s,  Jolantu Jonikāni no Adoor.me, gan jauku jauno māmiņu Santu Ostašu, kas ir labaslietasberniem.com dvēsele,tad adītas lietiņas no Ludzas sociālā uzņēmuma SinaVita, kurā strādā un ada gan jaunās māmiņas, gan cilvēki ar invaliditāti.

Ļoti ceru, ka iepazīšu vēl daudz uzņēmīgas jaunās māmiņas un mēs varēsim kļūt par partnerēm!!!

Mīļās meitenes nebaidieties, dariet, jums viss sanāks.

Uzdod savu jautājumu 6.janvārī!

JAUNS projekts: MAMMU bizness! Gaidām uzņēmīgo māmiņu pieteikumus!

Hobby Set dāvanu karte 20 EUR vērtībā katru nedēļu - KATRAI mammu biznesa intervijai!


20141202111131-14474.jpg