Mammu Bizness: Tev patiks, ja mīli kārtības ieviešanu 10 sekundēs!

Mammu Bizness: Tev patiks, ja mīli kārtības ieviešanu 10 sekundēs!

13. Oct 2015, 00:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Iepazīsimies šajā reizē ar māmiņu, kas ir māmiņa jau astoto mēnesi un biznesmene trešo mēnesi. Taču gan mamma gan biznesmene viņa ir pirmo reizi. Kā viņai sokas, un kas tieši ir viņas bizness, to tūliņ uzzināsi!

Ar ko sākās tavs bizness, un kas bija pirmais, ko radīji?

Mans stāsts sākās ar mazuļa ienākšanu mājās, kur visas lietas vairs nebija atrodamas savās vietās. Kad sākās lielās veļas mazgāšanas tūres un mūžīgi mētājās negludinātais mazuļa un mans apģērbs, starp bērnu mantiņām un netīrajiem pamperiem vairs nebija robežas. Tad es nolēmu ka man vajadzīga kāda skaista mēbele kur glabāt mantas, taču kā jau vairumam – arī mans dzīvoklis nav pārāk liels un lieka mēbele būtu tikai traucēklis. Tādēļ es nolēmu rast tam risinājumu.  Veikalos nebija pieejamas kastes manai gaumei un es nolēmu tās radīt pati. Bet lai nebūtu tik pašsaprotami – mantas jāglabā kastē, un kasti zem galda - es izdomāju ka tas būs maiss. Skaists dizaina maiss kas iederās jebkura interjera telpā.

Tā nu mans stāsts sākās.

20151008121850-74573.jpg

Kāds ir tava darba turpinājums, un ko tu radi?

Šobrīd es esmu jau 3 mēnešus intensīvi strādājusi pie dažādu maisu dizainu izveides un iespējamām aplikācijas formām un veidiem – man ir lielisks produkts ko piedāvāt arī citām mammām mājas sakārtošanai – KAKTUMAISS

Maiss sastāv no 3 slāņiem – kraftapīra, kam pa vidu ir plēve, lai maiss būtu izturīgāks. Maiss nav ķīmiski balināts, mazulis to var droši arī pagaršot, kas man bija ļoti svarīgi.

Maiss tiek aplīmēts ar attiecīgā dizaina aplikācijām.

Katrs maiss ir individuāls un unikāls – manu roku darbs. Nav divu vienādu maisu.

Zinot un respektējot to, cik mēs katrs esam dažādi – manī ir radušās vēl idejas kā veidot maisu dizainus – tos apzīmogojot un apzīmējot ar roku. Ņemot vērā ka neesmu sertificēta māksliniece – uzreiz šādu izaicinājumu kā ar roku apgleznoti maisi  uzņemties nevēlos. Taču pie tā tiek strādāts.

Maiss ir mājas sakārtotājs – viegls veids kā atrī atbrīvot telpu no liekām mantām – spilveniem un plediem, bērnu rotaļlietām. Maisā var glabāt somas, šalles, rotaļlietas, pamperus, vadus, tapetes, gleznas, dažādus papīrus ruļļos, sīkumus, kuriem nezini vietu, Ziemassvētku virtenes, izmazgāto veļu pirms gludināšanas, karnevāla tērpus, citas lietas, kuras vai nu izmantojam aktītvi vai varam smuki salikt maisā un novietot skapjaugšā līdz brīdim kad to sāksim izmantot. Galvenais, lai mūsu māja un vide izskatītos skaisti un demonstrētu mūsu personību.

Kur tevis radīto var iegādāties?

Šobrīd maisi tiek tirgoti atsevišķos veikalos Rīgā, bet tos iespējams iegādāties arī internetveikalā etsy.com meklējot pēc atslēgas vārda – KAKTUMAISS.

Aktīvākā reklāma ir sociālajā vietnē facebook.com, tur es dalos savos iedvesmas mirkļos un lapa pieejama plašai publikai ar iespēju pievienot vēl sekotājus un interesentus.

Latvijā man tiešu konkurentu nav. Tie mani nesatrauc, es tikai priecājos ja cilvēki kaut ko dara – mani maisi ir īpaši veidoti un tādus pašus uztaisīt fiziski nevar. Šis ir mans stāsts, nedomāju ka kādam vajadzētu to piesavināties.

Kā izdomāji savai produkcijai nosaukumu?

Nosaukumu netīšām sarunā izteica mans vīrs – mēs sēdējām, tas vēl bija tad, kas man kaktumaiss bija tikai plānā, un es prātoju kā kaut ko tādu varētu saukt un vīrs izteicās – ja jau kaktā kaut kur nomet tad jau kaktumaiss. Sākumā vēlējos saistīt uzņēmuma nosaukumu ar sava dēla vārdu, bet tad sapratu ka tas nav vajadzīgs, jo dēls man ir un paliks lielākais iedvesmas avots.

20151008121900-30335.jpg

Mans moto ir kārtīga māja 10 sekundēs – to es esmu pārbaudījusi uz savas ādas. Ja tu zvilni dīvanā ar spilvenu, ietinies segā un pēkšņi uzrodās ciemiņi – samet visu maisā un gulta izskatās saklāta un māja kārtīga. Tas ir lielākais pluss.

Rūdolfam rit astotais mēnesis. Man ar viņu ir paveicies. Viņš man ir mierīgs – tā vismaz saka visi apkārtējie. Kaut gan es varu pilntiesīgi nodoties biznesam tikai tad, kad bērns guļ. Domāju ka te mani var saprast. Bieži vien ir jāizvēlās omlete vai e-pasta nosūtīšana.

Kā tas ir - būt mammai un vienlaikus strādāt?

Nav viegli apvienot mammu ar sievu un biznesmenei. Likās ka man būs vieglāk. Esmu pieradusi daudz un ātri strādāt, likās ka būt par mammu man būs vieglāk un ies no rokas bez problēmām, bet ir savas grūtības kas jāpārvar un lietas ar kurām jāsamierinās.  Motivē tas ka satiekot paziņas viņi saka – “Tev viss tik viegli sanāk!” un tas priecē, jo ja apkārtējiem liekas ka viss ir “easy” tad jau es laikam labi tieku galā, vai vismaz lieku tā domāt.

20151008121910-47514.jpg

Kā bērniņš tev palīdz? Vai motivē radīt ko jaunu?

Bērns man palīdz biznesā jo viņa dēļ es intetresējos par vēl dažādām lietām, ko varētu taisīt un tirgot. Tas ir ļoti labi. Gribētos pēc kāda laika nostabilizēties un neiet atpakaļ pilnas slodzes darbā, bet darīt un pelnīt ar kaut ko savu. Tas vienmēr priecē un dod motivāciju.

Es noteikti varu teikt ka būšana par mammu manī ir pavērusi plašāku skatījumu uz lietām un dzīvi kopumā, iemācījusi baudīt mirkli un likusi saņemties vājuma brīžos un noticēt saviem sapņiem.

Novēli kaut ko citām mammām, kas vēl nav sadūšojušās sava biznesa radīšanai!

Ja kāda mamma kaut ko rada un nav droša par savām spējām- es ceru ka viņai ir laba draudzene blakus, kas pateiks- nebaidies, tev labi sanāk, es varu Tev palīdzēt! 

JAUNS projekts: MAMMU bizness! Gaidām uzņēmīgo māmiņu pieteikumus!


20141202111131-14474.jpg

 

IlvaV IlvaV 13. Oct 2015, 10:43

Tāds maiss rada nevis kārtību, bet šķietamu kārtību😃 Tas lieti noder, kad neparedzēti pieteikušies ciemiņi, un viss pa māju izmētāts, bet ikdienā noteikti tur samest visu pēc kārtas, domāju, nav tas labākais variants. Maisu noformējums ir gana glīts un simpātisks. Lai veicas!