Mammu bizness- Dailukss: Katrai rotiņai ir sava īpašniece un ātrāk vai vēlāk viena otru atrod!

Mammu bizness- Dailukss: Katrai rotiņai ir sava īpašniece un ātrāk vai vēlāk viena otru atrod!

26. Nov 2014, 09:51 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

1. Kas iedvesmoja Tevi izveidot savu biznesu? Kā nonāci līdz šai idejai?

Manam biznesiņam jau ir 6 gadi, sākumā gribēju izveidot sev ko neparastu lai būtu orģīnāla, un lai arī būtu laba kvalitāte, un tad sūtot un pērkot precītes, sapratu, ka izdevīgāk ir iepirkt materiālus vairāk, tā sanak lētāk, biju diezgan daudz sapirkusi. Meklējot materiālus, sapratu, ka ir tik daudz smukas lietiņas, no kurām var uztaisīt vēl smukākas rotiņas, tad nu kritu kārdinājumā, un sapirkos visu,kas likās smuks, un bija žēl, ka sievietes neredz to skaistumu, tā nu gribēju dalīties ar citām, un radīt arī citām iespēju redzēt tos smukos akmentiņus un pērlītes, kuras vispār ir. Un vēl mani pārņēma arī tas maģiskais akmens spēks, ko varam saņemt no akmeņiem. Tad nu sāku pētīt arī vairāk informāciju par akmeņiem un to iedarbību uz cilvēkiem.

20141125211221-94275.jpg

2.Kad un kā sāki savu biznesu?

Savu biznesiņu uzsāku 6 gadus atpakaļ. Tad nu aiznesu parādīt vienai draudzenei, kura parādīja vēl citām savām draudzenēm tā nu rezultātā viņam patika, un sāka jau prasīt klāt arī auskariņus un rokassprādzes, lai sanāk komplektiņš, un sapratu, ka varu veidot ko nopietnāku.

3. Ko tieši tu radi,ar ko ir saistīts Tavs bizness un kā sākās viss tavs radošais process? Kas tevi iedvesmoja, pamudināja uzsākt kaut ko pašai?

Mans biznesiņs ir saistīts ar rotām, sākumā taisīju tik kaklarotas, tad sāku taisīt arī auskarus un rokassprādzes, un tagad jaunumi ir arī smukas un orģinālas grāmatzīmes ar akmentiņiem galā, un ir arī kuloniņi un piekariņi, Pamazām pētot un darbojoties, akmeņi paši stāsta, ar ko kopā viņus salikt un kā salikt.

4. Kas ir tas, kas šajā procesā liek virzīties uz priekšu un meklēt arvien jaunas un jaunas idejas?

Nu visu laiku vēlos lai ir kas jauns un orģināls, tākā katra rotiņa ir savādāka, tad tas ir tas, kas rodas un iedvesmo mani. Ari manas pircējas pasūta to, ko vēlas, jo viņām pašām ir kaut kas galvā, ko viņas grib. Jaunas idejas rodas arī skatoties un kombinējot dažādus akmentiņus un pērles kopā dažādos veidos.

20141125211118-86368.jpg

5. Vai Tev ir arī sava mājas lapa, kur aplūkot un iegādāties radītās lieta? Kur par tevi, taviem ražojumiem var uzzināt vairāk?

Mana mājas lapa ir www.dailukss.lv tur var apskatīt manus darbiņus, kā ari noderīgu informāciju par akmeņiem un pērlēm, un arī kā atpazīt īstas pērles no mākslīgām, un arī kā pareizi būtu jārūpējas par pērlēm.

6. Kā ir ar reklāmu? Bez reklāmas nav nekā, kur un kā reklamē savu uzņēmumu?

Nu, jā, lielākā reklāma ir mani pircēji, kur jau ir savs pircēju loks un kuri arī iesaka saviem draugiem. Kā arī esmu izveidojusi draugos, Facebokā savu lapu.

7. Kā ir ar šādu preču konkurenci? Vai arī tādu esi pamanījusi?

Kad sāku, nebija tik daudz, kas nodarbojas ar rotiņām un bija maz meitenes, kuras tas taisa, bet katram šajā jomā ir savs ķēriens, un katra rokdarbniecei savs raksturs parādās rotās. Mans pluss ir tas, ka rotiņas ir no dabīgiem materiālie- akmeņiem un pērlītēm, un tās var kalpot ļoti ilgi un arī nest aizsardzību un par dziedinošu spēku.

8. Kāpēc Tavu uzņēmumu sauc tieši šādi? Kā pie šāda nosaukuma nonāci?

Es jau sen biju izdomājusi, ja mans kaut kas būs, tad tas sauksies Dailukss. Jo Pirmā daļa ir no mana vārda Daina. Un otrā daļa ir Lukss, kurš nozīmē, ka tās ir ļoti augstas kvalitātes un kaut kas īpašs.

20141125211255-39778.jpg

9, Kā kopumā raksturotu to, ko radi tu? Varbūt ir kāds firmas moto?

Katrai rotiņai ir sava īpašniece un ātrāk vai vēlāk viena otru atrod.

10. Parunāsim par bērniem! Pastāsti par viņiem!

Man ir 2 meitiņas, Elizabete (2 gadi un 2 mēneši) un Evelīna (9 mēneši). Kuras aizņem manu lielāko daļu laiku. Viņās ir mans prieks un laime. katra no viņām ir atšķirīga un maza personība.

11. Cik viegli vai cik grūti ir savienot darbu un biznesu ar ģimeni un ikdienu?

Ir grūti savienot, jo tā kā meitiņas vēl ir ļoti maziņas, tad ir bail, ka kaut ko neapēd vai nieiebāz mutē, tā nu varu darboties tikai, kad meitiņas guļ, vai arī kad vīrs ir mājās. Sanāk arī, kad kāds kaut ko pasūta un ātri vajag, tad nu nekas cits neatliek, kā nolikt abas blakus, lai spēlējas un darboties.

20141125211205-61797.jpg

12. Kā bērni palīdz Tavā biznesā? Ar idejām? Modeļiem?

Nu patreiz viņas vēl ir maziņas, bet Elizabetei, jau sāk patikt pucēties un grib ar kaut ko veidot un skatās, ko es tur daru, tad nu ar lielu interesi skatās un mācās,

13 Vai Tu vari teikt,ka būšana par mammu ir iedvesmojusi Tevi lielām lietām?

Jā. Tā arī ir, jo būšana par mammu ne tikai iedvesmo, bet arī brīžiem liek darīt lielas lietas, jo daudz kas jau ir jauns un neiepazīts, un visu jauno un nezināmo, lai iepazītu tas pats par sevi ir jau liels izaicinajums.

20141125211312-48277.jpg.

 

14. Ko tu ieteiktu citām mammām, kas rada, bet baidās nodot tālāk savus ražojumus un uzsākt savu biznesu?

Sāciet ar mazumiņu, un pamazām viss aizies, taisiet visu no sirds un pēc labākās sirdsapziņas. Galvenais darboties un izvirzīt mērķi, uz kuru iet, tad arī sasniegsiet to, jo, ja nav mērķa un ilūzija par to, ko gribat sasniegt, tad arī nekā nebūs.

Daina

JAUNS projekts: MAMMU bizness! Gaidām uzņēmīgo māmiņu pieteikumus!

Hobby Set dāvanu karte 20 EUR vērtībā katru nedēļu - KATRAI mammu biznesa intervijai!


20141202111131-14474.jpg

20141001142247-77050.jpg

26. Nov 2014, 13:53

Tikai virsrakstā jāpalabo, nevis Dailalukss, bet Dailukss 😉

26. Nov 2014, 13:52

Superīgi! Prieks redzēt mammu- liepājnieci! 😀