Mammu bizness: Bērnu apģērbu zīmols "Rock and Mouse"

Mammu bizness: Bērnu apģērbu zīmols "Rock and Mouse"

02. Jul 2021, 00:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ieva Trumpekoja ir uzņēmēja, kura jau ilgu laiku bija lolojusi ideju par savu biznesu, taču īstā biznesa iecere par bērnu apģērbu zīmola “Rock and Mouse” izveidi nākusi līdz ar kļūšanu par māmiņu.

Vēl pirms kļūšanas par mammu, ikdienā strādājot starptautiskā audita un konsultāciju uzņēmumā, Ievu Trumpekoju nepametusi doma, ka kādreiz viņa vēlētos uzsākt savu biznesu, taču īstā ideja, kā tas ir daudzām sievietēm, nākusi brīdī, kad viņa pati kļuvusi par māmiņu. Jāteic, ka šis laiks arī ir aizsākums bērnu apģērbu zīmolam “Rock and Mouse”, kas daudziem pazīstams ar košiem, radošiem un kvalitatīviem Latvijā radītiem bērnu apģērbiem. “Pirmo pusgadu par savu biznesu tikai domāju, bet pārliecība, ka tagad ir īstais laiks pamēģināt, radās tad, kad uzzināju, ka esmu stāvoklī ar otro meitu,” stāsta “Rock and Mouse” radītāja. Vēl drošāk soli tuvāk iecerei par savu biznesu viņai palīdzēja spert ratu pastaigu biedrene, kura regulāri apvaicājusies, kā Ievai sokas ar savas idejas realizēšanu. 

Kā apvienot mammas lomu ar savu biznesu

Ieva atklāj, ka kļūšana par mammu viņu ir pamatīgi norūdījusi. “Būt daudzbērnu mammai, patiesībā, ir mazliet līdzīgi kā veidot savu biznesu, jo gribētos, lai būtu vairāk roku, diennaktī vairāk stundu, jo paralēli ir jāmenedžē neskaitāmi jautājumi un vajadzības,” stāsta Ieva, sakot, ka ikdienā gan mammas, gan arī uzņēmējas lomā jāprot pieņemt neskaitāmi lēmumi un noteikt prioritātes. 

Tas, ka Ieva ir četru bērnu māmiņa, būtiski ietekmējis arī “Rock and Mouse” apģērbu dizainu, jo ikdienā ģērbjot četrus bērnus ir labi saprotams, ka ir ļoti svarīgi, lai drēbes ne tikai labi izskatītos, bet arī būtu praktiskas – ērtas bērnam, viegli kopjamas, tik ātri nesmērētos un neizdiltu. Šī iemesla dēļ “Rock and Mouse” bērnu apģērbs tiek veidots no praktiskām audumu apdrukām, izvēloties audumus, kas īpaši neburzās, kā arī tiek izmantotas ceļu un elkoņu uzšuves. Tas attiecas ne tikai uz ikdienas apģērbu līnijām, bet arī uz izejamo apģērbu, kuru Ievai ir svarīgi radīt tādu, lai to būtu viegli kombinēt, un tas pēc vienas uzvilkšana reizes skumji nepaliktu skapī. “Bērni ir mana iedvesma,” teic Ieva.

Lielākais izaicinājums – pārvarēt savas bailes

Biznesā katra diena ir kā izaicinājums, jo tiklīdz vienam jautājumam tiek pielikts punkts, seko nākamais izaicinājums. Atskatoties uz biznesa pirmsākumiem, “Rock and Mouse” zīmola radītāja Ieva stāsta, ka sākotnēji viņa bijusi naivāka, domājot, ka pēc izaicinājuma sekos mierīgāks periods, taču šobrīd viņa ir apjautusi, ka bizness ir nebeidzams process, kam vienlaikus ļauties, taču neļaut sev izdegt. “Lielākais izaicinājums bija sākumā, kad vajadzēja pārkāpt pāri savām bailēm. Ar katru darbību nāca lielāka pārliecība par sevi, rūdījums un apziņa, ka paliek vieglāk,” stāsta Ieva Trumpekoja.

Sieviete biznesā

Viennozīmīgi, viens no izaicinājumiem, ar kuriem nākas saskarties sievietei un māmiņai biznesā, ir sabiedrības nosodījums. “Man šķiet, ka sievieti daļa sabiedrības nosodīs vienmēr – par to, ka nav bērnu, par to, ka ir tikai viens bērns vai arī pārāk daudz bērnu. Par to, ka sēž mājās un neko nedara vai arī atgriežas darbā, uzsāk savu biznesu,” atklāta ir Ieva par saviem novērojumiem. Sākotnēji šo sabiedrības nosodījumu izjutusi arī viņa, taču ar laiku pret atkārtējo uzskatiem viņa kļuvusi vienaldzīga. Saaugot ar savu lomu un esot mierā par savām izvēlēm, viņa apkārtējo nosodījumus vairs neizjutusi. Ieva pati ieminas, ka apkārtējo nosodījumu sākotnēji izjutusi vairāk tāpēc, ka, iespējams, neapzināti šaubījusies par savu izvēli.

Neskatoties uz to, ko saka apkārtējā sabiedrība, bērnu apģērbu zīmola “Rock and Mouse” radītāja atzīst, ka viņai ir paveicies ar atbalstošiem cilvēkiem apkārt – gan ar ģimeni, gan draugiem un paziņām. 

Labāk nožēlot izdarīto, nekā nožēlot to, ko nepamēģināji

Iedrošinot arī citas māmiņas nebaidīties realizēt sapni par savu biznesu, Ieva atgādina, ka labāk ir nožēlot izdarīto, nekā nožēlot to, ko nepamēģināji. “Iespējams, pamēģinot neizdosies, taču būs iegūta pieredze, jauni kontakti, iespaidi un idejas. Tikpat labi arī viss var izdoties, tāpēc ieguvēja būsi jebkurā gadījumā. Nepamēģinot nav iespējams būt ieguvējai,” citas sievietes iedrošina Ieva.

Bērnu apģērbu zīmols “Rock and Mouse”

  • Pirmie soļi zīmola attīstīšanā sperti 2015.gada decembrī.
  • Kopš 2018.gada uzņēmums rada savas oriģinālas audumu apdrukas, ik gadu izveidojot vismaz divas apģērbu kolekcijas.
  • “Rock and Mouse” mērķis – radīt kvalitatīvu un ērtu apģērbu, ko paši bērni izvēlētos nēsāt!
  • "Rock and Mouse" apģērbus meklē www.rockandmouse.com

Ja tev ir savs mazais bizness, ļauj mums par tevi pastāstīt arī citiem! Raksti mums pieteikumu uz mammubizness@maminuklubs.lv!